fbpx
Сьогодні
12:29 21 Тра 2024

Боявся, що йому вручать повістку: на Львівщині чоловік накинувся на поліціянта під час перевірки документів

Фото: Національна поліція

У місті Турка, що у Львівській області, чоловік побив поліціянта, коли той перевіряв у нього документи: згодом він пояснив свій вчинок тим, що боявся отримати повістку.

Про це йде мова в ухвалі Турківського районного суду Львівської області, пише Рубрика.

Як зазначили у матеріалах справи, чоловік тричі вдарив кулаком по обличчю лейтенанта поліції, після чого почав тікати до автівки.

Коли правоохоронець його наздогнав, він ще кілька разів ударив його, внаслідок чого поліціянт отримав легкі ушкодження голови.

На засіданні підозрюваний пояснив, що побив представника поліції, бо боявся, що йому вручать повістку та змусять пройти військово-лікарську комісію.

За його словами, він подорожує з 8 травня, відколи пішов з дому, де його оголосили безвісти зниклим. Повертатися туди він, мовляв, не збирається, ночує в лісі, а також хоче виїхати за кордон.

Прокурор вимагав призначити йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Більш м'який запобіжний захід, на думку прокурора, може призвести до того, що підозрюваний повторить свої дії, переховуватиметься або втече.

Суддя погодилася зі словами прокурора, призначивши підозрюваному цілодобовий домашній арешт на два місяці. Під час нього чоловік має прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду, не виїжджати з Ковельського району Волинської області та не залишати своєї домівки без дозволу, а також здати закордонний паспорт.

Що відомо про методи вручення повісток після прийняття нового закону про мобілізацію

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Окрім того, роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки  військовозобов'язаним.

Також з 18 липня повістки до ТЦК почнуть надсилати поштою через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію.

До того ж відтепер в Україні представники територіальних центрів комплектування мають право вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним цілодобово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: