Рішення для відбудови: майже 60 трансформаторів отримав Харків від Сполучених Штатів

Для Харкова, який зазнає регулярних повітряних атак з боку російської армії, Сполучені Штати передали 59 трансформаторів та інше обладнання.

Про це пише Рубрика, посилаючись на X (Twitter) послині США в Україні Бріджит Брінк.

У чому проблема?

Масованими атаками на енергетику ворог хотів досягнути повного блекауту України, наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

Галущенко повідомив, що вплив атаки відчули споживачі 12 областей. Найбільше постраждали Харківська, Одеська та Хмельницька області. Відновлювальні роботи тривають.

Окрім того, ракетними та дроновими ударами росіяни зруйнували всю критичну енергоінфраструктуру Харкова у березні цього року.

На сьогодні окупаційні війська продовжують й надалі завдавати ударів по місту.

Яке рішення?

Для Харкова, який зазнає регулярних повітряних атак з боку російської армії, Сполучені Штати передали 59 трансформаторів та інше обладнання.

Як це працює?

Зі слів Брінк, минулого тижня США через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) передали:

  • 50 трансформаторів напруги,
  • 9 трансформаторів струму,
  • 80 ізоляторів оператору енергорозподільчої системи Харкова.

"Щоб допомогти енергетикам провести термінові ремонтні роботи в електромережі Харкова, пошкодженій внаслідок ракетних обстрілів та атак безпілотників з боку Росії", – пояснила вона.

Напередодні Брінк також повідомила, що США передали Україні 107 генераторів для Харківської області, яка зазнає регулярних повітряних атак з боку Росії.

За її словами, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало ці генератори п'яти населеним пунктам Харківської області, щоб лікарні та школи продовжували працювати навіть під час відключення електроенергії.

Раніше повідомляли, що уряд Австрії виділить 5 мільйонів євро для фонду підтримки енергетики України.

Нагадаємо, що для шести українських аграрних експортерів, щоб вони могли працювати під час відключень електроенергії,  проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) доставив 10 дизельних генераторів потужністю від 80 до 544 кВт.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.