fbpx
Сьогодні
08:37 20 Тра 2024

Ворог атакував "Шахедами" з півдня всю ніч: Морські сили знищили 4 дрони-камікдзе

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України

У неділю ввечері російські війська запустили по Україні "Шахеди" з південного напрямку. Військово-морські сили Збройних сил України в ніч на понеділок, 20 травня, знищили на півдні країни чотири безпілотники "Shahed". На Львівщині також працювала ППО.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні сили та мапу повітряних тривог.

"У ніч з 19 на 20 травня в Миколаївській області під час повітряної атаки російських окупантів силами та засобами підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України було збито 4 ворожих дрона-камікадзе Shahed-136", – сказано у повідомленні.

Ворожа атака дронів

У ніч на понеділок, 20 травня, Російська Федерація в черговий раз запустила по території України безпілотники. Дронова атака тривала майже всю ніч.

Shahed долетіли аж до Львівської області. Там двічі за ніч працювали сили ППО.

Як зазначили у Повітряних силах, перши дрони було запущено близько 23:00 неділі, 19 травня. Вони летіли через Херсонську область північно-західним курсом.

Станом на 00:30 понеділка дрони помічено у Херсонській та Миколаївській областях.

"Дрони у північній частині Миколаївщини, курс північно-західний та на межі Миколаївської та Одеської областей, курс північно-західний", – повідомляли Повітряні сили.

Згодом повітряна тривога поширилась на Вінницьку та Кіровоградську області.

"Дрони у Тульчинському районі Вінницької області, курс північно-західний. Нова група БпЛА в акваторії Чорного моря, курсом на Одеську область", – було сказано у повідомленні.

Після третьої години, за даними Повітряних сил дрони було помічено на півдні Миколаївської області та на півночі Одеської. Також тривогу оголошено у Тернопільській, Івано-Франківській та Львівській областях.

"Група ударних дронів помічено з Сумської області, вони рухаються у напрямку Полтавщини", –  було сказано у повідомленні.

Повідомлялось про роботу ППО у Львівській області.

"У Львівській області по ворожих цілях працюють воїни ПвК "Захід" та мобільні вогневі групи", – написав Козицький.

Він також повідомив, що ворожі дрони зафіксовано курсом Пасіки Зубрицькі – Давидів. Також один дрон було помічено неподалік Нового Роздолу.

Через деякий час Козицький повідомив, що у Львівській області вдруге за ніч працює ППО по ворожих дронах.

"По ворожих цілях працюють мобільні вогневі групи", – написав він.

Зазначимо, що російська федерація посилила свої атаки по території України з початком весни. Зокрема, в ніч на 19 травня росія випустила по Україні 37 дронів-камікадзе. Сили протиповітряної оборони знищили всі "Шахеди".

Нагадаємо, що у ніч на 18 травня російські загарбники запустили по Україні 13 ударних безпілотників: силам протиповітряної оборони також вдалося знищити усі "Шахеди" ворога.

Окрім того, 17 травня, під час нічної повітряної атаки із застосуванням "Шахедів", сили протиповітряної оборони збили усі 20 ворожі ударні безпілотники. Робота зі знищення БпЛа тривала на території 5 областей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: