fbpx
Сьогодні
17:23 20 Тра 2024

Стан прем'єр-міністра Словаччини стабільний і клінічно покращується, – лікарі

​​​​Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, у якого стріляли 15 травня, залишається під наглядом медичного персоналу Університетської лікарні ім. Ф. Д. Рузвельта в Банській Бистриці. Його стан "клінічно покращується".

Про це повідомляє aktuality.sk за підсумками заяви лікарні у понеділок, 20 травня, цитує Рубрика.

За останньою відомою інформацією, питання про переведення прем'єра до іншого медичного закладу поки не розглядається.

Лікарня Рузвельта в понеділок вранці зробила коротку заяву про поточний стан прем'єр-міністра Роберта Фіцо:

"Після сьогоднішньої консультації стан пацієнта стабільний. Він клінічно покращується, спілкується, запальні показники повільно знижуються. Прем'єр-міністр залишається під нашим наглядом".

Напад на Фіцо

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

На місці стрілянини правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Згодом він озвучив свої мотиви, що був не згоден із політикою уряду.

71-річний Юрай Цінтула — письменник та засновник літературного клубу в місті Левіце. У 2016 році він працював у приватній охоронній службі, але пішов після здійсненого нападу в торговому центрі.

Журналісти з'ясували, що Цінтула може бути пов'язаний з проросійським воєнізованим угрупованням "Словацькі солдати". Ця організація співпрацювала зі словацьким відділенням "Нічних вовків" — російським мотоклубом і неофіційною воєнізованою організацією російського уряду. "Словацькі солдати" підкреслювали свою нібито "пронаціональну орієнтацію", водночас виступаючи проти "нацизму та фашизму".

Суд у словацькому місті Пезінок постановив взяти під варту Юрая ЦинтулуЧоловікові загрожує від 25 років за ґратами до довічного ув'язнення.

Фіцо переніс кілька операцій після того, як у нього стріляли, проте стан його залишається дуже важким.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: