fbpx
Сьогодні
20:54 20 Тра 2024

Продовжимо добиватися, щоб Україна мала контроль над своїм небом і могла захищати громадян та інфраструктуру: Остін - про підсумки Рамштайну

Фото: Міністерство оборони США

Міністр оборони США наголосив на єдності всіх учасників Контактної групи з питань оборони України, а також підкреслив їхню рішучу налаштованість протистояти загрозам з боку Росії.

Про це він заявив у понеділок під час підсумкової пресконференції за результатами 22-ї зустрічі у форматі «Рамштайн», передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Партнери України – об'єднані. І ми налаштовані рішуче»,- наголосив глава Пентагону.

Він поінформував, що під час зустрічі Контактна група заслухала безпосередньо представників України, зокрема міністра оборони Умєрова.

«Вони надали цінну інформацію про оборонні операції України на лінії фронту, включно з новим наступом Росії навколо Харкова»,- зазначив глава Пентагону.

Остін назвав «складним» нинішній момент для України та зауважив, що Путін намагається нав'язати війну ХІХ століття в 2024 році, що є жахливою стратегією.

«Українські захисники ведуть важкі бої, але російські війська платять високу ціну за агресію Путіна»,- зазначив американський міністр.

Крім того, за словами Остіна, під час зустрічі було приділено багато уваги системам ППО, які допомагають відбивати Україні хвилі запущених російських ракет та іранських дронів.

«Ми продовжимо добиватися, щоб Україна мала контроль над своїм небом і могла захищати власних громадян та цивільну інфраструктуру далеко від лінії фронту»,- наголосив міністр оборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати, а також союзники та партнери по всьому світу зберігатимуть фокус уваги на нагальних потребах України в Харкові та інших місцях, а також шукати для цього швидкі рішення.

Крім того, за його словами, члени Контактної групи в понеділок обговорили виклики для безпеки України в тривалій перспективі, зосередившись при цьому на роботі восьми коаліцій спроможностей. У цьому контексті Остін відзначив зусилля Німеччини, яка зробила чимало для посилення української ППО, а також Британії й Норвегії, які очолюють морську коаліцію та допомагають ЗСУ відбивати атаки Путіна.

«Тож, ми продовжимо працювати з країнами доброї волі по всьому світу, щоби підтримати боротьбу України за виживання. І ми продовжимо доводити, чому Україна має значення»,- наголосив глава Пентагону.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок розпочав засідання Контактної групи з питань оборони України, виступивши традиційно зі вступним словом на початку зустрічі.

Це вже 22-ге засідання учасників формату Рамштайн, яке цього разу проходить у режимі віртуального зв'язку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: