fbpx
Сьогодні
16:05 20 Тра 2024

Міністр оборони США розпочав засідання Рамштайну

Фото: AP

Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок розпочав засідання Контактної групи з питань оборони України, виступивши традиційно зі вступним словом на початку зустрічі.

Це вже 22-ге засідання учасників формату Рамштайн, яке цього разу проходить у режимі віртуального зв'язку, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Ми зустрічаємось у момент виклику. Путінські окупанти розпочали черговий наступ на територію суверенної України, і сили Кремля намагатимуться просуватися далі протягом подальших тижнів у спробах створити буферну зону вздовж українського кордону», – зауважив глава Пентагону.

Він наголосив, що новий наступ росіян на Харків лише посилює важливість Контактної групи з питань оборони України. Крім того, Остін зазначив, що рф продовжує інтенсивно бомбити українські міста.

«Тож питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному сьогодні. І я закликаю всіх наших шановних союзників і партнерів переглянути свою здатність, щоби надати Україні потенціал ППО, який їй так терміново потрібен», – зауважив міністр оборони США.

Крім того, він поінформував, що на зустрічі в понеділок увага буде зосереджена на координації коаліцій спроможностей. Зокрема, учасники засідання заслухають керівників морської коаліції, а також об'єднаної коаліції протиповітряної та протиракетної оборони.

Участь в онлайн зустрічі беруть міністри оборони та керівники оборонних відомств близько 50-ти країн.

Як повідомляла Рубрика, засідання Контактної групи з питань оборони України проходять регулярно щомісяця. Варто зазначити, що це засідання стане вже 22-м за час повномасштабної війни в Україні. Перше засідання у форматі "Рамштайн" відбулося 26 квітня 2022 року. На сьогодні контактна група налічує майже 50 учасників з усього світу.

На минулому засіданні, яке відбулося наприкінці квітня, країни обговорювали постачання Україні ракет ATACMS та артилерійських снарядів.

Що відомо про "Рамштайн-21"

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністр оборони США Ллойд Остін 26 квітня відкрив 21-е засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого формату "Рамштайн", участь у якому беруть представники близько 50 країн.

Яку допомогу нададуть Україні:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: