fbpx
Сьогодні
08:54 20 Тра 2024

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в Україні залишається напруженою, але контрольованою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на актуальне зведення Генштабу ЗСУ.

Атаки російської армії

Як доповіли у Генштабі, станом на 23:00 неділі, 19 травня, росіяни завдали чотири ракетні удари із застосуванням п'яти ракет, 35 авіаударів із застосуванням 38 КАБів.

Окрім того, окупанти завдали понад 409 ударів дронами-камікадзе.

Ситуація на напрямках східного фронту

  • На Харківському напрямку з початку доби відбулося 11 бойових зіткнень. Окупанти завдавали авіаудари та не полишали спроб прорвати нашу оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців та Зеленого. У відповідь українські воїни завдали загарбникам відчутних втрат, інформація про які уточнюється. Попередньо, загальні втрати ворога протягом доби там склали 114 осіб. Противник втратив 30 одиниць озброєння та військової техніки, з них – три танки, одна бойова броньована машина, вісім артилерійських систем, 10 БПлА та вісім одиниць автомобільної техніки.
  • На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 12. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.
  • На Сіверському напрямку з початку доби жорсткі бої точилися. Тут, впродовж дня, російські окупанти здійснили 23 спроби прорвати оборону наших військ. Ворог намагався вклинитися в нашу оборону в районі Білогорівки, атакував 17 разів. Успіху не мав і зазнав значних втрат, а саме: 53 особи вбитими та пораненими, 14 одиниць озброєння та військової техніки, з них: два танки, та 11 бойових броньованих машин та ще один засіб РЕБ.
  • На Краматорському напрямку російський агресор 14 разів намагався прорвати оборону наших військ поблизу населених пунктів Калинівка, Новий, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка. Для підтримки дій своїх штурмових підрозділів застосовував керовані авіаційні бомби. Успіху не мав.
  • На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакував українських захисників. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 25 штурмів наших позицій, намагався наростити зусилля вогневого контролю на окремих ділянках, завдаючи авіаударів із застосуванням КАБів. На напрямку Нетайлове – Яснобродівка триває бій. Силами оборони проводяться заходи щодо стабілізації обстановки.Попередні втрати противника на цьому напрямку склали: 118 окупантів вбитими та пораненими, знищено один танк та 2 бойові броньовані машини, Крім того, ще один танк, дві бойові броньовані машини та дві артилерійські системи пошкоджено.
  • На Курахівському напрямку кількість боїв склала 10. Загарбники намагаються просунутися в до населених пунктів Георгіївка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Водяне. Всі атаки відбито. Ситуація контрольована.
  • На Времівському напрямку противник здійснив чотири безуспішні спроби прорвати оборону наших військ у напрямку Старомайорського та Урожайного. Успіху не мав.
  • На Придніпровському напрямку окупанти намагалися шість разів відтіснити наші підрозділи від Кринок. В ході боїв російські загарбники успіху не мали, втрат наших позицій не допущено.

Успіхи українських військових

Попри спроби РФ просунутись вглиб України Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам окупантів. Зокрема, ЗСУ мали певні успіхи на одному з напрямків.

"На Лиманському напрямку противник активних дій не проводив. Натомість українські воїни тримали ворога під вогневим контролем, мали успіх на окремих ділянках", – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявляв, що росіянам не вдається досягнути свого завдання на фронті, а саме розтягнути сили українських захисників по всьому фронту.

Як повідомляла Рубрика, активність російських військ на Харківському напрямку вдалося дещо сповільнити. Проте після "затишшя", яке спостерігалося зранку, ворог знову активізувався.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: