fbpx
Сьогодні
13:59 20 Тра 2024

Через війну на території можуть повернути трудовий обов'язок, - британська розвідка

English version here

Фото: Reuters

Міністерство оборони Великої Британії зазначає, що для жителів російської федерації готують зміни до трудового законодавства, згідно з яким їх зможуть переміщати в ті регіони, де не вистачає робітників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, наразі росія відчуває нестачу робочої сили, яка стає серйозною проблемою у деяких галузях. За оцінками видання "Известия", 2023 року в росії не вистачало на 4,8 млн робочих рук.

Наприклад, російська транспортно-логістична галузь не спромоглася заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок у 2023 році.

За даними британської розвідки, брак робочої сили, принаймні частково, був викликаний війною росії проти України, яка призвела до мобілізації частини працюючого населення та еміграції деяких кваліфікованих фахівців, які прагнуть уникнути призову. Нещодавно брак робочої сили посилився обмеженнями на працевлаштування мігрантів, запровадженими після терористичного інциденту ІДІЛ-К у Москві 22 березня 2024 року.

Внаслідок нестачі робочої сили група російських парламентаріїв розглядає можливі поправки до російського Трудового кодексу. У разі ухвалення це означатиме, що надлишкова робоча сила може бути переміщена під нагляд держави на місце роботи, де не вистачає робочої сили, йдеться у повідомленні.

"Переїзди будуть тимчасовими, і працівники будуть переведені лише за їхньою згодою. Однак, хоча це і не є примусовим, це потенційний крок до мобілізації робочої сили", – зазначають Міноборони Британії.

Довідка

Кріпацтво було скасовано на території Росії в 1861 році приблизно в той же час, що рабство в південних штатах США. Однак кріпацтво для селян у селах і трудовий обов'язок для робітників у містах було повернуто у 1917 році після перевороту більшовиків.

Обмеження були частково скасовані у 1950-х роках, але продовжували діяти до падіння СРСР у 1991 році.

Раніше британська розвідка повідомляла, що вторгнення Росії до України негативно вплинуло на перспективи російської економіки.

"Продовження вторгнення РФ в Україну з високою ймовірністю негативно вплине на перспективи російської економіки", зазначили британські аналітики.

Фахівці переконані, що існує ризик перегріву російської економіки оскільки рф нарощує витрати на оборону за рахунок інших сфер.

Повідомлялось, що інфляція в російській федерації зросла до 6% у вересні із 5,3% у серпні 2023 року, що було зумовлено зростанням споживчих цін, зокрема на продукти харчування і пальне. Вища інфляція майже напевно збільшить витрати на фінансування війни росії проти України.

Нагадаємо, раніше розвідка Британії зазначала, що кремль напевно чинить тиск на бюджет російської федерації, він засекретив значну частину своїх військових витрат.

Окрім того, британська розвідка також вважає, що росія все більше наближається до СРСР: людей хочуть примусити працювати безкоштовно для потреб війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: