fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:00 19 Тра 2024

Усик здобув феєричну перемогу над Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу

English version here

Фото: Reuters

У ніч на 19 травня у Ріяді, Саудівська Аравія, відбувся бій у надважкій вазі за звання абсолютного чемпіона світу з боксу між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі. У неймовірному протистоянні перемогу здобув український боксер та став абсолютним чемпіоном світу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм президента України Володимира Зеленського,  Instagram дружини Усика Катерини, Суспільне Спорт.

Як зазначають, це перший в історії поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів. Усик захищав чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF і намагався відібрати титул WBC, який належав Ф'юрі.

Поєдинок активніше розпочав український боксер. У першому ж раунді британець став загравати з публікою, показуючи їм різні жести. Українець проводив атаки, намагаючись промацати захист суперника. Ф'юрі давав можливість українцеві наносити по собі удари, хоча й наприкінці пропустив зліва у скроню.

Усик - Фьюрі

Британець активніше почав діяти у другому раунді. Друга трихвилинка почалася з відмінної двійки від Усика, але потім британець кілька разів підловив Олександра. Хоча Усик і продовжував спроби затискати його у куті. 

Усик - Фьюрі

Фото: Reuters

У третьому ж раунді українець по черзі комбінував удари в голову та тулуб Ф'юрі.

Ф'юрі активізувався в наступних раундах, нарощуючи темп і дедалі більше і більше пробивав захист українця.

Усик - Фьюрі

Фото: Reuters

Першу половину бою боксери не змінювали свої ролі:

  • Усик частіше завдавав ударами й затискав Ф'юрі біля кута,
  • британець намагався контратакувати, зокрема робив це завдяки аперкотам.
Усик - Фьюрі

Фото: Reuters

Лише у шостому раунді Ф'юрі виглядав помітніше за Усика і завдав одразу кількох сильних ударів по українцю. Українцю важко було проводити атаки, а також він пропускав удари.

Уже в наступній трихвилинці Олександр активізувався, а в сьомому раунді розбив ніс "Циганському королю". Спершу пройшов ще один аперкот від Ф'юрі. А ближче до кінцівки серію потужних ударів завдав по британцеві й Усик.

У восьмому раунді Усик зміг пробити Ф'юрі точно в ніс, після чого у британця розпочалася кровотеча.

А у дев'ятомубританець потрапив у нокдаун, але дотримався до кінця раунду. Усик забив Тайсона біля канатів, а потім Ф'юрі опинився в нокдауні. Британець ледве встояв на ногах, впавши на канати, а потім його врятував гонг.

Усик продовжував переважати Ф'юрі й в наступних двох раундах. Лише в 11-му британцеві вдалося частково повернути під контроль хід подій у поєдинку. У чемпіонських раундах Тайсон ходив по рингу, відступав, уникав Усика, але також і не забував завдавати ударів.

Переможця бою Усик — Ф'юрі мали визначити суддівські записки: обидва боксери протрималися всі 12 раундів. Ним став українець: роздільним рішенням суддів!

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114.

Усик - Фьюрі

Український боксер став абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі.

Усик - Фьюрі

Ф'юрі вперше в професійній кар'єрі програв.

На перемогу Усика відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Українці бʼють потужно! І врешті-решт усіх наших противників буде подолано. Олександр Усик — абсолютний чемпіон світу! Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу. Вітаю, чемпіоне! Вітаю, країно! Слава Україні!", — сказав Глава держави.

Окрім того, Катерина Усик, дружина Олександра Усика, поділилася емоціями після перемоги свого чоловіка над Тайсоном Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона в суперважкій вазі.

"Дякую всім за підтримку, за віру в нас. Це дуже важливо, щодня доводити, що українці – це сильні та вільні люди. Разом — ми сила. Весь світ бачить це. Слава українському народу. Слава всім, хто захищає", — написала Усик.

Напередодні відбулася церемонія зважування Олександра Усика та Тайсона Ф'юрі: український боксер показав найбільшу вагу у своїй кар'єрі. Він зустрівся з британським супротивником, одягнувши костюм з кримськотатарським орнаментом.

Нагадаємо, що незадовго до початку бою український боксер сказав:

"Україна зараз переживає дуже складні часи. Ми боремось за свою свободу. Як раз зараз ми боремось за своє життя. Чи ми будемо вільними, чи нас всіх знищать.

Я вірю в Україну настільки, що, мені здається, я в себе не настільки вірю, як у свою країну. Але і в себе я також вірю, у свою перемогу.

У війні, як і в боксі, розмір не сильно має значення. Дуже сильно має значення вміння та характер. Українські солдати як раз показують вміння та свій характер".

Це вперше у надважкій вазі визначався володар одразу чотирьох титулів. У попередній раз бій за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті відбувався у 1999 році, коли британець Леннокс Льюїс здолав американця Евандера Холіфілда та заволодів титулами WBC, WBA та IBF.  

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: