fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:29 19 Тра 2024

У низці областей росії пролунали вибухи: у Краснодарському краї знову палає НПЗ

Фото: Ілюстративне

У ніч на 19 травня у росії заявили про атаку ударних безпілотників та ракет по низці регіонів рф: влучання сталося на нафтопереробному заводі у Краснодарському краї, після потужних вибухів розпочалася пожежа. У станиці Кущівська Краснодарського краю також БПЛА атакували військовий аеродром.

Про це інформує російські видання AstraShotBaza, Міноборони рф, НП/Севастополь, Кримський вітер.

Міноборони рф звітує про знищення засобами ППО:

  • 9 ракет ATACMS та одного БПЛА над Кримом,
  • трьох БПЛА над Білгородською областю,
  • 57 дронів знищених та перехоплених над Краснодарським краєм.

Краснодарський край

Під ранок вибухи пролунали у Слов'янську-на-Кубані Краснодарського краю. Було помітно, як підіймається дим в районі НПЗ.

Оперативний штаб регіону прозвітував, що вночі безпілотники намагалися атакувати об'єкти на території Слов'янського та Кущівського районів. Так, в останньому після падіння одного з БПЛА виникло локальне загоряння, яке нібито не зачепило території населених пунктів.

Водночас за їхніми словами, у Слов'янську-на-Кубані один із безпілотників упав на території НПЗ. За попередньою інформацією, постраждалих та руйнувань немає. Займань начебто також не зафіксовано.

"Дим підіймається в районі НПЗ у Слов'янську-на-Кубані Краснодарського краю, де було чути вибухи", своєю чергою пише Astra.

В "оперштабі Краснодарського краю" повідомили, що "придушили" не менше 10 безпілотників.

За даними видання, у Кущівському районі дрони таки атакували місцевий військовий аеродром. В оперштабі цього не підтверджували, проте заявили, що виникло "локальне загоряння".

У Кущівському районі нібито після падіння одного з дронів виникло "локальне загоряння… постраждалих та руйнувань немає".

Ленінградська область

Всі три російські канали з посиланням на місцевих жителів повідомили про потужний вибух у Виборгу, після чого виникла пожежа.

За інформацією Baza, пожежа почалася в районі місцевої нафтобази.

Виборг

Губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко заявив, що інформація про атаку БПЛА на Виборзьку нафтобазу не відповідає дійсності.

Взагалі він заявив, що на нафтобазі у Виборзі "відбувся хлопок у зв'язку з використанням піротехнічних засобів".

Білгородська область

РИА Новости повідомило про пожежу в результаті атаки дронів на покрівлі храму в селі Мале Городище у Бєлгородській області.

Крім того, як заявив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков, вночі один із дронів впав на храм Сергія Радонезького в селі Мале Городище.

За його словами, у селі Петрівка через атаку БПЛА постраждали двоє людей: у жінки та чоловіка мінно-вибухові травми та осколкові поранення різних частин тіла.

Нагадаємо, що удари українських ударних БпЛА по російській енергетичній інфраструктурі на початку 2024 року призвели до виходу з ладу 14% нафтопереробних потужностей росії та підвищили внутрішні ціни на паливо. Водночас вони мали мінімальний вплив на виробництво електроенергії.

Крим

Також сьогодні вночі РосЗМІ повідомили про атаку ракет і безпілотників на тимчасово окупований Крим. У низці населених пунктів пролунали вибухи.

РИА Новости з посиланням на окупаційну адміністрацію пише, що в Севастополі працювала ППО, нібито було відбиття ракетної атаки.

Місцеві telegram-канали повідомляють про перекриття Кримського мосту.

Повідомляють про звуки вибухів у Севастополі, Євпаторії, Саках, Перевальному.

"Кримський вітер" написав про "три прильоти в одну точку, в якийсь корабель в районі Інженерної бухти Севастополя".

За даними російських пропагандистів, нібито використовувалися ракети ATACMS та БПЛА.

Відбиття ракетної атаки на Севастополь завершено, надходять повідомлення про падіння осколків і суббоєприпасів, пише РИА Новости з посиланням на окупантів у Криму.

Тим часом місцеві канали повідомляють про нову атаку від 30 до 100 БПЛА.

За інформацією telegram-каналу ASTRA, у Севастополі є пошкодження. На відео може бути знятий один з успішних ударів по міській чи військовій інфраструктурі, пише канал.

Останні атаки українських ударних безпілотників по російських НПЗ

17 травня у Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край) через сьогоднішню атаку безпілотників сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі (НПЗ). 

Також 13 травня під ураженням опинилися нафтобаза та електропідстанція в Липецькій та Бєлгородській областях рф.

Окрім того, в ніч на 11 травня, ударні безпілотники Головного управляння розвідки  атакували Волгоградський нафтопереробний завод в російській федерації, який входить у корпорацію "Лукойла".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: