fbpx
Сьогодні
Фото 19:49 19 Тра 2024

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена дитяча залізниця

Фото: Укрінформ

У Харкові внаслідок російського обстрілу пошкоджені рухомий склад та будівлі дитячої залізниці. Також повідомляється, що кількість загиблих внаслідок російського удару по базі відпочинку у передмісті Харкова зросла до шести, відомо про 27 поранених.

Про це АТ "Укрзалізниця" повідомляє у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Харківщина під обстрілом! На жаль, знову є влучання в цивільну залізничну інфраструктуру — у дитячу залізницю. Пошкоджено рухомий склад і будівлі. На щастя, ніхто не постраждав", – ідеться у повідомленні.

В Укрзалізниці нагадали, що з міркувань безпеки у Харкові цьогоріч не відкривали рух поїздів дитячою залізницею.

Фото: Укрінформ

Як повідомляла Рубрика, у Харкові ворог вдарив по території біля паркової зони, є постраждалі.

За інформацією, мера Харкова Ігоря Терехова, одна ракета влучила в улюблене місце відпочинку містян, ще одна прилетіла на цвинтар.

"Окупанти вдарили по Шевченківському району Харкова. Попередньо – КАБ. Відбулося влучання в землю біля футбольного поля. Одна жінка внаслідок удару отримала гостру реакцію на стрес", – зазначив Синєгубов.

Також повідомляється, що кількість загиблих внаслідок російського удару по базі відпочинку у передмісті Харкова зросла до шести, відомо про 27 поранених.

"Станом на зараз відомо про щонайменше 27 поранених. Серед них вже двоє працівників поліції. Загинули 6 людей", – йдеться у дописі.

Раніше у прокуратурі повідомили про загибель 68-річного чоловіка.

"На жаль, у лікарні помер 68-річний цивільний чоловік. Про його поранення інформація раніше не надавалась", – зазначили у відомстві.

За даними Офісу, доля одного зі співробітників бази відпочинку, по якій сьогодні російська армія завдала ракетних ударів, досі невідома. Встановлено, що під час атаки він перебував поблизу водойми та ловив рибу.

Що відомо про ворожу атаку Харківської області 19 травня

Близько 11:00 до поліції надійшло повідомлення про обстріл села Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківської області. За адресою прибули поліцейські та медики.

"Вже за 20 хвилин ворог знову вдарив по тій самій вулиці", – додали у поліції.

Як зазначив голова Харкова Ігор Терехов, дві російські ракети прилетіли прямо на базу відпочинку, де відпочивали люди. За його даними, постраждали 16 людей, ще п'ять загинули.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вдень в Харкові повідомляли про кілька гучних вибухів. Пізніше стало відомо, що вони пролунали не в самому Харкові, а в Харківському районі.

Окупанти вдарили по місцю відпочинку. Там як раз знаходилось багато людей. Майже одразу стало відомо про 8 поранених та чотирьох загиблих.

Окрім того, російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп'янському району Харківської області. Як розповів очільник області, російські загарбники атакували села Новоосинове та Ківшарівка з реактивних систем залпового вогню "Ураган".

Унаслідок обстрілу загинули п'ять цивільних громадян, ще дев'ятеро травмовані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: