fbpx
Сьогодні
16:27 19 Тра 2024

У Харкові дві російські ракети вдарили по цвинтарю та місцю відпочинку, є постраждалі

Удень 19 травня росіяни атакували ракетами Харків. Під ворожим ударом опинилися цвинтар та популярне місце відпочинку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на мера Харкова Ігоря Терехова та голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Близько 15:15 місцева влада повідомила про вибухи в Харкові. Водночас голова ОВА попереджав про загрозу повторних ударів по місту.

"Останні два удари прийшлися по центральній частині міста. Одна ракета прилетіла на цвинтар, друга – в одне з найулюбленіших місць відпочинку харківʼян", – розповів пізніше мер міста Терехов.

За словами мера, є інформація про постраждалих в результаті обстрілу. Одна жінка отримала гостру реакцію на стрес, уточнив глава Харківської ОВА.

"Зайве ж казати, що ані на кладовищі, ані в рекреаційній зоні жодної військової інфраструктури немає?", – додав Терехов.

Пізніше Синєгубов уточнив, що, попередньо, росіяни атакували Шевченківський район міста за допомогою КАБів.

Один з КАБів впав поблизу футбольного поля, де немає жодної військової інфраструктури.

Що відомо про ворожу атаку Харківської області 19 травня

Близько 11:00 до поліції надійшло повідомлення про обстріл села Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківської області. За адресою прибули поліцейські та медики.

"Вже за 20 хвилин ворог знову вдарив по тій самій вулиці", – додали у поліції.

Як зазначив голова Харкова Ігор Терехов, дві російські ракети прилетіли прямо на базу відпочинку, де відпочивали люди. За його даними, постраждали 16 людей, ще п'ять загинули.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки. За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вдень в Харкові повідомляли про кілька гучних вибухів. Пізніше стало відомо, що вони пролунали не в самому Харкові, а в Харківському районі.

Окупанти вдарили по місцю відпочинку. Там як раз знаходилось багато людей. Майже одразу стало відомо про 8 поранених та чотирьох загиблих.

Окрім того, російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп'янському району Харківської області. Як розповів очільник області, російські загарбники атакували села Новоосинове та Ківшарівка з реактивних систем залпового вогню "Ураган".

Унаслідок обстрілу загинули п'ять цивільних громадян, ще дев'ятеро травмовані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: