fbpx
Сьогодні
Відео 20:23 19 Тра 2024

Окупант не досягає свого завдання, - Зеленський прокоментував ситуацію на фронті

Фото: Офіс Президента

Російська Федерація не може здійснити завдання, яке було головною причиною активізації наступу в Харківській області. Сили оборони України зміцнили там свої позиції.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відеозвернення українського президента Володимира Зеленського.

"Сьогодні, як щодня, першочергова наша увага всім районам бойових дій – усій лінії захисту. Була доповідь Головкома – генерал Сирський якраз на передовій, безпосередньо в наших бойових бригадах. Результати цих днів – усього тижня – ми маємо більш міцні позиції на Харківщині", – зазначив він.

Принагідно глава держави висловив вдячність воїнам 57-ї бригади, а також 82-ї бригади Десантно-штурмових військ України.

Також він відзначив ефективне знищення загарбників на донецьких напрямках, зокрема в районі Часового Яру.

"Власне, окупант не досягає свого завдання – розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини", – зауважив Зеленський.

Президент подякував "кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які достатньо сміливо і стійко виконують бойові накази та зберігають наші позиції".

За бої, що проходять останніми днями, окремо відзначив:

  • 41-у бригаду,
  • спецпідрозділи Головного управління розвідки Міноборони України "Кракен" й "Артан",
  • підрозділи Національної гвардії.

"Саме за Часів Яр – за знищену російську техніку та відбиття штурмів – дякую вам, хлопці! Також особливо хочу подякувати 225-му окремому штурмовому батальйону – просто молодці", – додав він.

Як повідомляла Рубрика, активність російських військ на Харківському напрямку вдалося дещо сповільнити. Проте після "затишшя", яке спостерігалося зранку, ворог знову активізувався.

Нагадаємо, зранку 19 травня в Генштабі відзначали, що активність окупантів на Харківському напрямку помічена не була. При цьому ЗСУ тримають усі дії загарбників під вогневим контролем.

Зокрема, в Інституті вивчення війни вважають, що незважаючи на те, що російські війська всю останню добу продовжували наступ у районах села Липці та Волчанська, але лінія фронту не змінилася.

При цьому окупанти віддають пріоритет захопленню Вовчанська, бо це дозволить отримати тактичну перевагу для прямування у Харківській області.

Загалом минулої доби, 18 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали майже 492 300 солдатів.

Ситуація у Харківській області

На цей момент Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична.

Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися.

Найглибше російські війська у Харківській області просунулися вглиб України на 10 кілометрів.

Своєю чергою Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що у Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та зосередили основні зусилля на напрямку Стрілеча – Липці та захоплені Вовчанська і розгортанням наступу в тил українських військ

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: