fbpx
Сьогодні
21:46 18 Тра 2024

Замах на Фіцо: суд обрав запобіжний захід нападнику

Фото: TASR

Суд у словацькому місті Пезінок постановив взяти під варту Юрая Цинтулу, який 15 травня вчинив замах на прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо. 

Про це повідомило словацьке видання Pravda, пише Рубрика.

Суддя Спеціалізованого кримінального суду погодився з клопотанням прокурора і прийняв рішення про взяття обвинуваченого під варту. 

Підставою для цього стало побоювання щодо можливої втечі підозрюваного. Суддя не прийняв письмову обіцянку обвинуваченого і відхилив клопотання про нагляд з боку офіцера пробації та медіації.

Обвинувачений має встановлений законом термін для того, щоб повідомити, чи буде він подавати скаргу на це рішення, яке може розглянути Верховний суд.

Суд розглядав питання про взяття під варту Цинтули близько трьох з половиною годин.

71-річному Цинтулі загрожує вирок у вигляді 25 років або довічне ув'язнення за замах на прем'єр-міністра Словаччини.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

На місці стрілянини правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Згодом він озвучив свої мотиви. Журналісти опублікували відео, на якому затриманий Юрай Цинтула заявив, що був не згоден із політикою уряду.

Фіцо переніс кілька операцій після того, як у нього стріляли, проте стан його залишається дуже важким.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: