fbpx
Сьогодні
10:33 18 Тра 2024

В Офісі Президента заявили, що Україна має інформацію щодо чоловіків, які поїхали за кордон та не повернулися

Фото: З відкритих джерел

Україна володіє інформацією щодо кількості чоловіків, які виїхали за кордон та не повернулися.

Про це напередодні розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в етері Радіо Свобода. 

"Маємо цифри. Всі цифри маємо, але вони постійно уточнюються з урахуванням того, що треба постійно проводити аналіз, як це відбувалось на початку", зазначив чиновник.

Подоляк наголосив, що ці цифри включають як легальні, так і нелегальні випадки перетину кордону. Радник додав, що "називати конкретні цифри точно не будемо".

"Всі ці питання, які ви задаєте, вони мають кількісні параметри і юридичні параметри. Їх треба обговорювати", підкреслив чиновник.

Що відомо про незаконний перетин кордону

Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні прийнято обмеження щодо виїзду деяких чоловіків за кордон. Проте наперекір закону чоловіки намагаються виїхати за межі країни.

Окрім гірських доріг, чоловіки також часто обирають шлях через Тису. Однак і тут не все так просто. Так на початку травня в прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з них.

Також повідомлялось раніше, ще дві групи чоловіків призовного віку, які хотіли незаконно виїхати з України, затримали прикордонники. Перша група намагалася перепливти Тису, щоб потрапити до Угорщини, а друга – мікроавтобусом дістатися Молдови.

До того ж українські прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші – не підпадають у категорію пропуску.

Варто додати, в румунській прикордонній поліції підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення приблизно 11 тисяч українських чоловіків незаконно перетнули кордон на півночі Румунії, 19 із них загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: