fbpx
Сьогодні
14:11 18 Тра 2024

У Міністерстві оборони пояснили, чи потрібно проходити ВЛК заброньованим

Фото: google.com

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти військово-лікарську комісію, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому військкомат має видати відповідне направлення.

Про це розповідає в матеріалі РБК-Україна.

Як пояснили в Міноборони, якщо заброньовані військовозобов'язані не проходили медичний огляд протягом п'яти років, то це потрібно зробити.

"Але в будь-якому разі вони можуть пройти його лише після отримання відповідного направлення від ТЦК СП", – уточнили в відомстві.

Що відомо про бронювання від мобілізації

Нагадаємо, працівники критично важливих підприємств, органів державної влади можуть бути заброньовані від мобілізації. Зараз це регулюється постановою Кабміну від 27.01.2023 року №76.

У перехідний період Кабмін 7 травня продовжив ще на один місяць строк дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним рішеннями Міністерства економіки.

Зазначимо, закон про мобілізацію, який підписав президент Володимир Зеленський, визначає право на бронювання, зокрема, для держслужбовців категорій "А", "Б" і "В", а також не більше ніж 50% військовозобов'язаних в органах місцевого самоврядування.

Крім того, відстрочку зможуть отримати:

  • працівники Нацполіції, НАБУ, ДБР, прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони судів і деяких інших органів правоохоронної системи;
  • працівники підприємств, установ та організацій, які виконують мобілізаційні завдання;
  • працівники критично важливих для забезпечення потреб війська та економіки чи населення підприємств.

Варто додати, що нещодавно Кабінет міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: