fbpx
Сьогодні
23:00 18 Тра 2024

Близько 5 тисяч постраждалих від війни українців евакуйовано на лікування за кордон, – МОЗ

Фото: МОЗ

Понад два роки повномасштабної війни Міністерство охорони здоровʼя України разом із Єврокомісією, ВООЗ та іншими партнерами продовжують організовувати евакуаційні рейси для постраждалих українців на лікування за кордон. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МОЗ.

За даними міністерства, загалом завдяки співпраці вже евакуйовано 4 799 українців, серед яких є пацієнти з мінно-вибуховими травмами, ті, хто потребує протезування, онкопацієнти. Також серед евакуйованих є діти з травмами та онкологічними захворюваннями. 

"На сьогодні вже понад 30 країн прийняли українців на лікування, зокрема Німеччина, Норвегія, Латвія, Литва, Польща, Франція, Італія, Данія, Швеція, Бельгія, Іспанія, Нідерланди та ін.", – йдеться у повідомленні.

українців евакуйовано на лікування за кордон

Фото: МОЗ

Варто зазначити, що лікуючий чи сімейний лікар скеровує пацієнтів на лікування за кордон на основі встановлених критеріїв. Аби підтвердити відповідність критеріям, потрібно запитати у лікаря заповнену форму № 027/о «Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого». 

Далі за алгоритмом евакуації МОЗ України верифікує дані та через систему екстреного реагування Єврокомісії оперативно інформує країни ЄС та Європейської економічної зони (ЄЕЗ) про потребу в евакуації громадян України. Партнери приймають запит МОЗ та надають пропозиції щодо евакуації громадян. Ознайомитися з критеріями направлення українців на лікування за кордон можна за посиланням

українців евакуйовано на лікування за кордон

Фото: МОЗ

Звертаємо вашу увагу, що зараз діють кілька маршрутів медичної евакуації на лікування за кордон, а саме:

  • через обласний департамент охорони здоров'я;
  • шляхом подання особистої заявки через сайт МОЗ у розділі «Громадянам»;
  • для військовослужбовців — шляхом подання на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Більш детально ознайомитися з особливостями надання медичної допомоги постраждалим громадянам України за кордоном можна тут

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: