ЗСУ стабілізували росіян на Харківщині, ті просунулися до 10 км, – Зеленський на зустрічі з журналістами

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами повідомив, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію з наступом російських військ на півночі Харківської області. Найглибше вони просунулися вглиб України на 10 кілометрів.

Про це пише "УП", передає Рубрика.

"Головне на сьогодні – нашими Силами оборони ситуація стабілізована… На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їх просування – 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад ворога немає зовсім просування – і не було", – розповів глава держави.

За словами Зеленського, у нього була "предметна зустріч" з:

  • головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським,
  • командувачем Об'єднаних сил Юрієм Содолем,
  • заступником начальника Генштабу з підготовки військових Михайлом Драпатим,
  • головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеко,
  • з представниками Нацполіції.

Президент повідомив, що на Харківщині зараз діють "дуже потужні бригади", кілька напрямків тут посилили окремими батальйонами. Це те, що можна було забрати десь з резерву та з інших напрямків.

Зеленський наголосив, що до "бетонної лінії оборони" ворог не дійшов, і те, що так хтось каже, – "це маячня". За його словами, росіяни дійшли тільки до першої лінії.

"Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули. Вони приблизно там зараз й знаходяться. Це є перша лінія, лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами. Вона найпотужніша – не тому, що вони краще за військових, а просто тому, що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів", – зазначив він.

Президент додав, що головна ціль ворога – це місто Вовчанськ. Крім того, вони хочуть захопити зону в 10 кілометрів.

Як повідомлялось, минулої доби на Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Наші воїни відбили вісім атак в районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у Харкові відвідав у госпіталі поранених захисників. Також глава держави відзначив державними нагородами воїнів 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка.

Також президент Володимир Зеленський у Харкові провів виїзну Ставку. Враховуючи складну ситуацію на цьому напрямку, зокрема, було ухвалено рішення про посилення підрозділів ЗСУ.

Свіжі дописи

  • Новини

Уперше на обміні полоненими зʼявилися представники Офісу уповноваженого з прав людини росії

Під час обміну військовополоненими між Україною та росією 25 червня вперше для здійснення фіксації можливих… Читати більше

Thursday June 27th, 2024
  • Новини

“Укрпошта” з нагоди Дня Конституції випустила нову марку, присвячену сумлінним платникам податків

До Дня Конституції акціонерне товариство "Укрпошта" випустить нову марку, яку присвятило сумлінним платникам податків. Про… Читати більше

Thursday June 27th, 2024
  • Новини

Прокуратура: окупанти вдень вперше вдарили по Харкову ФАБ-500

Російсько-окупаційні війська 27 червня вперше завдали удару по Харкову двома авіаційними бомбами ФАБ-50. Про це… Читати більше

Thursday June 27th, 2024
  • Новини

В Україні працюють над створенням єдиної онлайн-системи забезпечення хімічної безпеки: у чому рішення

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок створення та функціонування Інформаційної системи забезпечення хімічної безпеки. Платформу запустять… Читати більше

Thursday June 27th, 2024
  • Новини

З обшуками по справі зі зливами з НАБУ правоохоронці прийшли до Кирила Тимошенка

27 червня з обшуками через справу зі зливами з НАБУ прийшли правоохоронці до колишнього заступника… Читати більше

Thursday June 27th, 2024
  • Новини

У Львові бригада “Холодний Яр” відкрила свій перший рекрутинговий центр

У Львові запрацював перший в Україні рекрутинговий центр бригади "Холодний Яр". Про це пише Рубрика,… Читати більше

Thursday June 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.