fbpx
Сьогодні
21:46 17 Тра 2024

У російському Туапсе зупинився НПЗ через атаку українських безпілотників, – Reuters

Скриншот

Пожежа на російському нафтопереробному заводі у російському Туапсе призвела до його аварійного закриття. Раніше завод атакували українські безпілотники.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела, цитує Рубрика.

За даними співрозмовника видання, у ніч проти 17 травня безпілотники влучили у виробничий блок зрідженого нафтового газу, а от установка перегонки сирої нафти залишилася неушкодженою.

«Під час пожежі не було чорного диму. Це означає, що це було просто спалювання газу», — зазначило джерело та додало, що з технічного погляду є можливість обійти блок зрідженого газу і перезапустити нафтопереробний завод «відносно скоро».

НПЗ у Туапсе вже зупиняв переробку та видобуток нафти унаслідок пожежі — це сталося після атаки дронів 25 січня. Завод залишався закритим близько 3 місяців і відновив операції наприкінці квітня.

Завод виробляє нафту, мазут, вакуумну газову олію та дизельне пальне з високим вмістом сірки, а також постачає паливо переважно до Туреччини, Китаю, Малайзії та Сінгапуру.

Сьогоднішні атаки в рф та Криму

Служба безпеки України та Головне управління розвідки провели спецоперацію, під час якої атакували дронами російські військові об'єкти, розташовані в окупованому Криму та російських містах на березі Чорного моря.

Ударів завдали по Севастопольській бухті, морському порту в Новоросійську та нафтопереробному заводу в Туапсе.

Загалом у ніч проти 17 травня в росії заявили про атаку понад сотні українських дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: