fbpx
Сьогодні
19:32 17 Тра 2024

Прем’єр-міністр Словаччини переніс чергову операцію: його стан залишається важким

Фото: AP Photo / Petr David Josek, File

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо переніс чергову операцію після того, як у нього стріляли 15 травня. Його стан залишається дуже важким.

Про це повідомила директорка лікарні Рузвельта в місті Банська Бистриця Міріам Лапунікова, пише Рубрика, посилаючись на Aktuality

Фіцо зробили операцію, яка тривала менш ніж дві години. Лікарі вирішили провести ще одну операцію на основі контрольної комп'ютерної томографії, щоб видалити некротичні тканини, які залишилися після вогнепального поранення.

Стан прем'єра стабільний, але все ще дуже важкий. Він при тямі й перебуває у відділенні анестезіології та реанімації.

Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк заявив, що знадобиться ще кілька днів для моніторингу стану здоров'я прем'єр-міністра. А втім, робота країни не зупинена і всі процеси тривають.

«Стан стабільний, пацієнт сьогодні також стабільний», — додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

На місці стрілянини правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Згодом він озвучив свої мотиви. Журналісти опублікували відео, на якому затриманий Юрай Цинтула заявив, що був не згоден із політикою уряду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: