fbpx
Сьогодні
08:48 17 Тра 2024

Нічна атака "Шахедів": ППО збила усі ворожі дрони

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України

Цієї ночі Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ були ліквідовані усі дрони-камікадзе, які російські окупанти запускали для завдання ударів по території України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Зазначається, що загалом у ніч проти 17 травня ворог атакував двадцятьма ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136", які запускав із районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ (РФ).

"До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби", – розповів генерал.

Він уточнив, що ворожі дрони збивали у межах п'яти областей, а саме:

  • в Харківській,
  • в Полтавській,
  • у Вінницькій,
  • в Одеській,
  • у Миколаївській області.

Фото: Телеграм / Олещук

Нічна атака "Шахедів"

Нагадаємо, ввечері 16 травня в командуванні Повітряних сил ЗСУ попередили про фіксацію руху ворожих ударних безпілотників у небі України. У низці областей оголосили повітряну тривогу.

Пізніше стало відомо, що у Харкові пролунали вибухи через атаку "Шахедів". В регіоні також працювала протиповітряна оборона.

"Харків – обережно! У місті уже було чутно вибух, можливі ще: Харків знаходиться під атакою шахедів", – писав Терехов.

Згодом він повідомив про ще один вибух у Харкові.

У свою чергу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про влучання в Основʼянському та Новобаварському районах міста.

"За уточненою інформацією, зафіксовані влучання в Основʼянському та Новобаварському районах Харкова. На цю хвилину інформації про постраждалих не надходило", – написав Синєгубов у Телеграмі.

Як розповіли в ОВА та мерії Харкова, у місті сталося влучання в одному з районів міста. Там через "приліт" виникла пожежа. Даних про постраждалих не було. А ще пізніше стало відомо, що росіяни також вдарили по Харкову із застосуванням ракет.

Потім у ПС повідомили про рух дронів-камікадзе противника з кількох напрямків у бік Полтави. В районі цього міста також було чути вибух. У Полтаві також пролунали вибухи.

"У Полтаві було чутно звук вибуху", – йдеться у повідомленні.

Невдовзі у місті пролунала нова серія вибухів. 

Нагадаємо, в Бєлгородській області росії заявили про нічну атаку безпілотників. Також в місті Туапсе (Краснодарський край) через сьогоднішню атаку безпілотників сталася пожежа на місцевому нафтопереробному заводі (НПЗ). Окрім того, В Новоросійську (Краснодарський край) пролунали вибухи у ніч проти 17 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: