fbpx
Сьогодні
13:57 17 Тра 2024

Диктатор рф заявив, що росія не планує захоплювати Харків

Фото: ЕРА

Президент російської федерації володимир путін заявив, що російські війська, мовляв, не збираються захоплювати Харків, а активізація російського наступу начебто викликана потребою захистити регіони рф від обстрілів.

Про це він сказав на брифінгу, який цитують російські пропагандистські агентства ТАСС і "РИА Новости", передає Рубрика.

путін стверджує, що провина за російський наступ на Харківщині лежить начебто на українській владі. Сам наступ він назвав відповіддю на обстрілі російської території і пов'язав його зі створенням "санітарної зони".

Водночас російський лідер також заявив, що рф готова брати участь у мирних перемовинах для врегулювання війни в Україні, однак її не запрошують на саміт у Швейцарії, що відбудеться в червні.

Раніше і речниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова казала, що росія не братиме участі у швейцарському саміті миру, навіть якщо її туди запросять.

Перемовини України і рф

Нагадаємо, що ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій, і процес цей не завершився результатом нібито через відмову Києва під впливом Лондона.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва.

"Це одна з улюблених брехливих історій, які поширює Росія і ті, хто їй симпатизує. Якщо уважніше подивитися на факти, вся ця історія не тримається купи", зазначив український очільник відомства.

Варто зазначити, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення, але зараз вони "на паузі".

Українська влада наголошує, що Україна не повернеться за стіл перемовин, поки Москва не виведе свої війська.

А російський диктатор володимир путін напередодні поїздки до Китаю в інтерв'ю росзмі заявив, що росія готова вести перемовини з Україною щодо війни, але виключно на умовах, які будуть вигідні й росії. Але такі мирні пропозиції, як каже путін, відкидаються Україною та Заходом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: