Зеленський: Україна готується до всіх варіантів, оскільки рф намагається розширити війну

Країна-агресорка російська федерація намагається розширити війну, проте Україна готується до всіх варіантів розвитку подій.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук президента Володимира Зеленського.

Як наголосив Глава держави, українські контрударні дії тривають, зокрема й у прикордонні Харківської області. Зеленський заявив, що українських результатів у відбитті штурмів, у знищенні окупанта має стати більше.

"Росія намагається розширити війну, супроводжує це незмінно порожніми словами про мир. Ми маємо примусити Росію до реального, справедливого миру всіма засобами. Наш захист від штурмів і ударів при цьому – вирішальний", наголосив український лідер.

Зеленський також повідомив, що на Ставці верховного головнокомандувача було заслухано доповіді про подальші наміри ворога, але до всіх варіантів Україна готується.

Можливе розширення наступу російської армії

Окупанти нещодавно почали наступати на півночі Харківської області. Росіяни рухаються в бік Липців і Вовчанська. При цьому окупанти можуть розглядати й інші напрямки для наступу.

Уранці 15 травня стало відомо, що українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з позицій на інші задля збереження життя військовослужбовців та уникнення втрат.

Проте за даними Генштабу, в останні дні вдалося стабілізувати ситуацію на Харківському напрямі. У Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що з початку доби українські підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Плани росіян максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися – зірвані.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що російські загарбники просунулися не більше ніж на 8 кілометрів від кордону в північній частині Харківської області та мають намір зробити "буферну зону", а не просуватися вглиб Харківщини.

Також глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що російсько-окупаційні війська можуть розпочати нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Свіжі дописи

  • Новини

Наразі важкий період, але армагеддону не буде: Буданов – про ситуацію на фронті

На фронті в Україні зараз важкий період, але жодного армагеддону не буде. Про це повідомляє… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

Через санкції Сполучених Штатів Московська біржа припинила торгівлю валютою

Міністерство фінансів США 12 червня оголосило про санкції проти Московської біржі, на якій у Росії… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

У Білій Церкві відкрився 23-й центр рекрутингу української армії

Центр рекрутингу розпочав роботу за адресою проспект Незалежності, 34. Тут громадяни матимуть можливість отримати інформацію… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

Уряд Литви погодив передачу українській армії ще 14 бронетранспортерів М113

Цього тижня Литва передасть Україні 14 бронетранспортерів M113 в рамках коаліції з розмінування. Про це повідомляється на… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

Генштаб: ворог продовжує застосовувати авіацію та атакувати на кількох напрямках

Кількість бойових зіткнень уздовж усієї лінії фронту від початку доби зросла до 89, російські війська… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024
  • Новини

На Київщині після сьогоднішньої атаки росіян знайшли фрагменти касетних боєприпасів: можуть здетонувати від найменшого руху

Сьогодні, 12 червня, у ході документування воєнних злочинів рф правоохоронці виявили на території Київської області… Читати більше

Wednesday June 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.