fbpx
Сьогодні
Фото 18:38 16 Тра 2024

В українського заводу проєкт USAID замовив 300 вагонів-зерновозів: у чому рішення

Фото: USAID

Цього року USAID в української компанії "Карпати" замовила 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення. У 2023 році підприємство, за замовленням Проєкту USAID ДМЗ, виготовило 50 вагонів-зерновозів для компанії НІБУЛОН.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу USAID.

У чому проблема?

Як повідомили в агенції, від початку повномасштабної агресії росії проти України попит на вагони-зерновози значно зріс. Через спроби росії блокування морських та річкових портів агроекспортери переорієнтували логістичні маршрути та повезли зерно залізницею до країн Європейського Союзу.

Для цього потрібні були вагони-хопери. Це закриті вагони, які унеможливлюють потрапляння вологи (дощу чи снігу) в середину, один такий вагон може перевозити до 70,5 тонн зерна.

Також під час війни на підприємстві гостро постала проблема з кадрами, адже частину працівників мобілізували до війська.

"Завод у постійному пошуку кадрів. Позиції у яких раніше були залучені чоловіки, частково поповнюються жінками", зазначили там.

Яке рішення?

Для того, щоб забезпечити роботою працівників української компанії "Карпати" проєкт USAID ДМЗ зробив чергове замовлення.

Ці вагони в цей час виготовляються на заводі для інших партнерів, які спеціалізуються на експорті агропродукції.

Вагони-зерновози, USAID

Фото: USAID

Як це працює?

За добу завод виготовляє 3 вагони. Над їх виробництвом працюють токарі, зварювальники, фрезерувальники, розкрійники металу, фарбувальники та інші.

"Були запущені зварювальні роботи з допомогою роботизованих верстатів, що збільшили продуктивність праці в 3-4 рази. Це дало вагомий поштовх у галузі автоматизації та механізації виробничих потужностей компанії", розповіли в USAID.

Вагони-зерновози, USAID

Фото: USAID

Вагони будуть направлені експортерам агропродукції.

"Зараз, під час повномасштабної війни, замовлення на вагони-зерновози складають 75% з того, що ми робимо. Завдяки Проєкту USAID торік ми отримали замовлення і вчасно виконали його – виготовили 50 вагонів.

Це означає, що 650 наших працівників мали роботу, отримували заробітну плату і ми, як бізнес, своєчасно сплачували податки до бюджетів різних рівнів",– повідомляють в компанії.

Вагони-зерновози, USAID

Фото: USAID

У 2023 році три вагонобудівні заводи в Україні виробили 1967 вагонів.

ДМЗ "Карпати" виявився лідером, виготовивши 567 вагонів для задоволення потреб українського ринку, що становить на 5% більше, ніж у 2022 році. На сьогодні на підприємстві працює понад 650 людей.

Нагадаємо, що Одеська обласна фітосанітарна лабораторія 10 квітня за сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID)  відкрила віддалене робоче місце №2.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: