fbpx
Сьогодні
16:47 16 Тра 2024

У низці областей та Києві сьогодні знову вводитимуть графіки відключення світла, - ДТЕК

Фото: З відкритих джерел

16 травня, починаючи з 16:00 у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях будуть застосовуватись графіки стабілізаційних відключень світла.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram ДТЕК.

"На жаль, ситуація в енергосистемі залишається важкою", зазначили у компанії.

За даними ДТЕК, сьогодні з 16:00 за вказівкою "Укренерго" знову застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

Графіки актуальних відключень по містах можна перевірити у відповідних чат-ботах в Telegram:

Крім того, під відключення світла потрапили РівненськаПолтавська, Вінницька та Сумська області.

Раніше генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявляв, що ситуація в енергосистемі вночі та зранку 16 травня виявилася складнішою, ніж очікувалося. НЕК Укренерго кілька разів за ніч коригувала обсяги лімітів споживання електроенергії.

Окрім того, в "Укренерго" зазначили, що більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії.

До обленерго довели ліміти споживання для кожного регіону. Через брак електроенергії в Україні будуть застосовуватися обмеження для промислових споживачів. 

Відключення світла

Відключення електроенергії здійснюються внаслідок агресивних атак росії на енергетичну інфраструктуру України протягом останніх місяців. Внаслідок цих атак ворог завдав значної шкоди українській теплоенергетиці, пошкоджено низку теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

Уже 14 травня по всій країні було здійснено аварійне відключення електроенергії через перебої в електромережі. Те ж саме повторилося і 15 травня. Це сталося зростання навантаження на енергетичні об'єкти внаслідок різкого похолодання.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністерство енергетики України не виключає, що тарифи на електроенергію буде підвищено. На такий крок доведеться піти через масовані атаки росіян на українські енергооб'єкти.

Варто зазначити, що 45% українців із розумінням ставляться до можливого підвищення тарифів на енергопостачання, адже це необхідно для забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Проте остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: