fbpx
Сьогодні
10:59 16 Тра 2024

Партнерство Китаю та росії іде на користь стабільності у світі, - Сі на переговорах із путіним

Глава рф володимир путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін. Фото: Сайт кремля

Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом і надійним партнером росії. Також лідери китаю і росії пообіцяли співпрацювати, щоб "омолодити" свої країни.

Про це повідомляють китайські та кремлівські державні ЗМІ, передає Reuters, інформує Рубрика.

Під час візиту посадовці проведуть детальні переговори про Україну, Азію, енергетику та торгівлю росії з Китаєм.

Лідер КНР заявив, що його країна «завжди буде хорошим партнером» росії.

"Китай готовий спільно досягти розвитку та омолодження наших країн, а також працювати разом, щоб відстоювати чесність і справедливість у світі", — сказав Сі путіну під час їхньої зустрічі в Домі народних зборів у Пекіні.

путін відповів, що їхня співпраця "є стабілізаційним фактором". І додав, що рф та Китай намагатимуться налагодити тіснішу співпрацю у сферах промисловості та високих технологій, космосу та мирної атомної енергетики, штучного інтелекту, відновлюваних джерел енергії та інших інноваційних галузях.

Очікується, що неформальні бесіди між лідерами росії та Китаю відбудуться за чаєм і вечерею пізніше 16 травня і стануть ключовими для дводенної поїздки.

Обравши Китай для своєї першої закордонної поїздки після "переобрання", путін посилає світові повідомлення про свої пріоритети та силу своїх особистих зв'язків із Сі, вважає Reuters.

Із собою до Китаю путін привіз:

  • новопризначеного міністра оборони андрія бєлоусова,
  • міністра закордонних справ сергія лаврова,
  • секретаря Ради безпеки сергія шойгу,
  • радника кремля із зовнішньої політики юрія ушакова.

А голова КНР Сі Цзіньпін зазначив:

"Ми й надалі маємо намір бути з Росією добрими сусідами, довірливими друзями та надійними партнерами, послідовно зміцнювати багатовікову дружбу між двома народами… та спільними зусиллями відстоювати міжнародну рівність і справедливість".

Він зауважив, що цього року Китай і Росія відзначають 75-ту річницю встановлення дипвідносин, і нагадав, що за час перебування на чолі своїх країн вони з Путіним зустрічались не менш як 40 разів.

"Такі тісні зв'язки дозволяють нам намічати стратегічні напрями для збереження здорової і стійкої динаміки розвитку китайсько-російських відносин, які давалися зовсім нелегко і заслуговують на найдбайливішу охорону", – зазначив лідер Китаю.

На його переконання, стійкий розвиток відносин між Китаєм і росією не тільки відповідає інтересам двох країн і народів, а й іде на користь "справі миру, стабільності і процвітання в регіоні та в усьому світі".

Як повідомляла Рубрика, російський лідер Володимир Путін 16 – 17 травня відвідує Китай із державним візитом на запрошення голови КНР Сі Цзіньпіна.

А Білий дім на тлі візиту диктатора рф в Китай звинуватив Пекін у допомозі кремлівському лідеру володимиру путіну у його війні проти України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: