fbpx
Сьогодні
16:15 16 Тра 2024

Мінекономіки презентувало каталог індустріальних парків, щоб залучати нові інвестиції

Фото: Ілюстративне / facebook.com/odazakarpattya

Міністерство економіки України ​​презентувало каталог індустріальних парків, який допоможе підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності, а також залучити нові інвестиції.

 Про це інформує Рубрика.

У каталозі можна знайти все необхідне для успішного вибору місця для вашого бізнесу: від спеціалізації парків до місцевих стимулів для резидентів.

Детальна інформація про розташування, площу, інфраструктуру та доступні послуги допоможе вам зрозуміти потенціал кожної локації. Крім того, каталог містить дані про податкові та інвестиційні стимули, що дозволить максимально використати переваги, які надає кожен індустріальний парк. 

 "Україна, на жаль, завжди була недоінвестована і в цьому стані ми прийшли на початок війни. Ключовим завданням Уряду є створення конкурентоспроможної економіки і забезпечення припливу прямих інвестицій через стимулювання ділової активності. Саме тому одним з напрямків нашої роботи є налагодження зв'язків між представниками бізнесу заради розвитку переробної промисловості в Україні", – зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко

Мінекономіки працює над стимулюванням розвитку приватного сектора та створенням передумов для більшої фінансової самостійності держави.

Збільшення частки переробної промисловості в українському ВВП  – головна філософія країни на найближчі 10 років, оскільки за цей час ми плануємо збільшити цей показник з нинішніх 10,3 % до 20-25 %.

 "Індустріальні парки сприятимуть модернізації промисловості, впровадженню підходів ресурсоефективності та циркулярної економіки, збільшенню зайнятості та регіональному розвитку, що неодноразово підтверджено світовим досвідом",   – прокоментував заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів. 

 З каталогом можна ознайомитись за посиланням

Як повідомлялось, мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі 2024 року Уряд зареєстрував 9 нових парків, що дорівнює кількості зареєстрованих протягом всього 2022 року та перевищує показник 2021 року, коли було зареєстровано 7 парків.

Нагадаємо, що у Броварах Київської області на виїзді з Обʼїзної дороги планують створити індустріальний парк.

Окрім того, на Закарпатті з'явиться п'ятий індустріальний парк. Він створить 745 робочих місць для українців.

Також через бездіяльність можуть бути виключені з реєстру індустріальні парки (ІП), зареєстровані в період з 2013 до 2019 року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: