fbpx
Сьогодні
12:26 16 Тра 2024

Графіки відключень електроенергії діють по всій Україні, значний дефіцит електроенергії зберігається, - Укренерго

В "Укренерго" зазначили, що більшу частину доби в енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії. До обленерго довели ліміти споживання для кожного регіону. Через брак електроенергії в Україні будуть застосовуватися обмеження для промислових споживачів. 

Про це йдеться в повідомленні регулятора, передає Рубрика.

Через брак електроенергії в Україні, за вказівкою від "Укренерго" сьогодні впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ).

Це, як пояснюють енергетики, допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

Ще вчора стало відомо, що диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Тому сьогодні, 16 травня, з 00:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень. Отримати інформацію про свій регіон можна в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, або на їхніх сторінках у соцмережах.

Також повідомляється, що з 00:00 до 01:00 Україна застосовувала аварійну допомогу від країн ЄС. Надалі запланований імпорт електроенергії з:

  • Румунії,
  • Словаччини,
  • Польщі,
  • Угорщини,
  • Молдови.

А напередодні, 15 травня, з 19:25 до 22:00 енергетики вводили аварійні відключення в усіх регіонах України. Але через зростання споживання ці обмеження подовжували до 23:40.

Українців наполегливо просять ощадливо споживати електроенергію протягом усієї доби.

Варто зауважити, що в Києві в новому графіку є кілька змін. І якщо попередній мав такі проміжки: 2-3-4, то зараз вони становлять 2-4-3 години відповідно. Також у столиці раніше було 3 групи абонентів, наразі їх 6. Енергетики пояснюють, що завдяки цьому відключення буде більш прогнозованим і точним, що зробить його максимально наближеним до чіткого графіка. І разом з тим більше клієнтів одночасно матимуть світло.

Відключення світла

Відключення електроенергії здійснюються внаслідок агресивних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України протягом останніх місяців. Внаслідок цих атак ворог завдав значної шкоди українській теплоенергетиці, пошкоджено низку теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

14 травня по всій країні було здійснено аварійне відключення електроенергії через перебої в електромережі. Те ж саме повторилося і вчора.

Раніше в "Укренерго" пояснювали, що причина обмежень — у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Потужностей українських електростанцій, пошкоджених унаслідок російських обстрілів, наразі недостатньо.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністерство енергетики України не виключає, що тарифи на електроенергію буде підвищено. На такий крок доведеться піти через масовані атаки росіян на українські енергооб'єкти.

Варто зазначити, що 45% українців із розумінням ставляться до можливого підвищення тарифів на енергопостачання, адже це необхідно для забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Проте остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: