fbpx
Сьогодні
17:28 16 Тра 2024

Дуда під час поїздки до Катару заохочував місцевий бізнес до відбудови України

English version here

Фото: Reuters

Під час візиту до Катару президент Польщі Анджей Дуда розповів про можливості для місцевого бізнесу щодо повоєнної відбудови України, використовуючи можливості Польщі.

Про це він заявив напередодні на брифінгу для ЗМІ у столиці Катару Доха, передає Укрінформ.

"Сьогодні з нашими партнерами з Qatar Investment Authority ми говорили про ситуацію в Україні. Я представив їм реалії в Центральній Європі, розповів їм детально про співпрацю в межах Тримор'я і хто є партнером цієї співпраці, а також перспективи, які дає Польща у контексті інвестицій в Україну", наголосив польський лідер.

Дуда повідомив, що з катарськими політиками й бізнесом він говорив про:

  • інфраструктуру Польщі,
  • можливості своєї країни,
  • відносини Варшави з Києвом,
  • як виглядає польський погляд на майбутнє України та готовність до дій,
  • "які спрямовуватимуться на відбудову України після воєнних знищень".

Президент РП додав, що "зараз Польща є дуже привабливим партнером для тих, хто в майбутньому думає про свою участь в реконструкції й відбудові України".

Дуда також поінформував, що в липні з офіційним візитом Варшаву відвідає емір Катару шейх Тамім бін Хамад ат-Тані.

Нагадаємо, що під час головування в Раді Європейського Союзу у першій половині 2025 року Польща має зосередитися на питаннях поглиблення контактів Євросоюзу зі Сполученими Штатами Америки, євроінтеграції України й Молдови та відбудові нашої країни.

Окрім того, президент Польщі висловив упевненість, що завдяки, зокрема зусиллям і допомозі його країни, Україна зможе захистити суверенітет і незалежність і в майбутньому буде надійним партнером Польщі.

Також польський уряд створить Раду з питань співпраці з Україною, до якої увійдуть представники науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування.

Варто додати, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: