fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 18:05 16 Тра 2024

“День вуличної музики та спорту”: до Києва повертається найбільший благодійний фестиваль

18 травня у Києві відбудеться "День вуличної музики та спорту" — найбільший благодійний музичний фестиваль, який з 2014 року одночасно відбувався в десятках населених пунктів України та за кордоном. Локація — Пейзажна алея. Вхід безкоштовний, проте на фестивалі збиратимуть гроші на потреби військових.

Чого чекати від фестивалю, дізнавалась "Рубрика".

У чому проблема?

Останні два роки "День вуличної музики та спорту" не проводили через повномасштабне вторгнення росії до України. Але, за словами організаторів, зараз як ніколи актуальним є волонтерство, що залишається потрібним на весь час війни та є "необхідною умовою нашого виживання".

Яке рішення?

Тож цього року команда фестивалю спільно з БФ "Гуркіт" вирішили відновити культурну традицію з благодійною метою — організатори планують зібрати 2 млн грн на дрони-бомбери для РУБПАК "Щедрик" 411 ОБ БпАК. 

Як працює?

Це буде сьомий масовий благодійний захід БФ "Гуркіт".  Першою масовою подією став благодійний забіг "Біжу за тих, хто в берцях", в якому взяли участь 976 людей

"Провели суперуспішну подію, від якої отримували задоволення й учасники, і ми – організатори, і партнери,  і, звісно ж, військові, які тоді завдяки забігу отримали два пікапи" — говорить голова БФ "Гуркіт" Владислав Самойленко

Загалом у перших шістьох подіях вдалося залучити понад 1800 учасників та зібрати близько 5 мільйонів гривень, які були передані на закупку пікапів, дронів, гранатометів, приладів нічного бачення та засобів для ППО.

"Ми бачили тисячі усміхнених цивільних та військових на наших подіях, бачили пристрасть, азарт, радість переможців та задоволеність собою учасниками та інші емоції, які є на всіх спортивних подіях. Була підтримка одне одного та єднання: від маленьких дітей, огорнутих прапорами, до літніх людей, які тішились перебуванню з масою інших активних людей в одному місці" — ділиться Владислав Самойленко.

Цього разу, виключно за донати, учасники зможуть:

  • взяти участь у змаганнях з настільного тенісу, мінігольфу, балансбордування, настільного футболу, дартсу, бадмінтону та навіть в стрибках у мішках; 
  • відвідати артпростір від НАОМА з мистецьким ярмарком, інсталяцією та перформансом;
  • взяти участь у майстер-класі з робототехніки;
  • відвідати артзаняття для дітей, крафтовий ярмарок, фудкорт та благодійні фотозони.

БФ

Це не остання запланована благодійна подія, говорить Самойленко:

"Другий наш забіг з такою назвою ["Біжу за тих, хто в берцях"], ми повторно організовуємо 7-го липня 2024 року. Тільки цього разу буде ще більше людей, ще краща організація, ще більше корисних приємностей для учасників та звісно хороша атмосфера".

Нагадаємо, що "Біжу за тих, хто в берцях" — благодійний забіг під такою назвою пройшов 29 липня минулого року у київському Убран-Парку. Пробігти комфортну для себе дистанцію та підтримати наших захисників, можна було як онлайн, так і офлайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: