fbpx
Сьогодні
17:41 15 Тра 2024

Замах на Фіцо: Прем'єр у тяжкому стані, найближчі години будуть вирішальними

Фото: AP Photo / Petr David Josek, File

Акаунт прем'єра Словаччини Роберта Фіцо офіційно повідомив про замах на посадовця. В дописі стверджують, він перебуває в "небезпечному для життя" стані.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення на Facebook-акаунті Фіцо.

У повідомленні коротко вказується, що в Прем'єра стріляли кілька разів, "і зараз він перебуває у небезпечному для життя стані".

"Станом на зараз його перевозять гелікоптером до Банської Бистриці, оскільки дорога до Братислави зайняла б занадто багато часу, враховуючи необхідність невідкладного втручання. Найближчі кілька годин все вирішать", – йдеться в дописі.

замах на Фіцо

Фото: reuters.com

На Facebook-сторінці Фіцо не уточнюється характер поранень, але портал Aktuality стверджує, що словацький прем'єр отримав поранення в живіт. Цю ж інформацію підтвердив The Guardian і представник партії Фіцо Smer.

При цьому поліція одразу ж затримала ймовірного стрілка. ЗМІ пишуть, що йдеться про 71-річного чоловіка з Левіце.

У МВС Словаччини назвали інцидент замахом на вбивство.

замах на Фіцо

Фото: reuters.com

замах на Фіцо

Фото: reuters.com

Варто зазначити, Президент України Володимир Зеленський назвав жахливим напад на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

"Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства проти глави уряду нашої сусідньої держави-партнера. Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб насильство не стало нормою в жодній країні, в жодній формі та в жодній сфері", — наголосив Зеленський.

Він додав, що щиро сподівається на швидке одужання Роберта Фіцо і висловлює солідарність із народом Словаччини.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: