fbpx
Сьогодні
17:26 15 Тра 2024

Ворог не припиняє спроб штурмувати Часів Яр, але жодних територіальних успіхів не має, – ОСУВ "Хортиця"

Фото: Генштаб

Російська армія не припиняє спроб штурмувати Часів Яр Донецької області, проте жодних територіальних успіхів не має.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає Рубрика.

"Ворог не припиняє спроб штурмувати Часів Яр. Жодних територіальних успіхів у нього за останні дні і тижні не було. Російської армії там немає… Окупанти не полишають спроб роздобути панівні висоти, на яких Часів Яр, для подальшого просування на Дружківку, Краматорськ, Слов'янськ", – сказав Волошин.

Він наголосив, що Сили оборони контролюють ситуацію поблизу Часового Яру і околиць. За словами речника, ворог зосереджує зусилля прорвати оборону західніше від Бахмута, щоб вийти на рубіж по каналу Сіверський Донець-Донбас, заволодіти Часовим Яром та створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації. Однак окупанти не змогли перетнути канал.

Водночас російська армія активізувала обстріли і атаки дронів по околицях Часового Яру. Лише за минулу добу було зафіксовано 92 мінометні й артилерійські обстріли, зазначив Волошин.

Що відомо про наступ росії на Часів Яр

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіянам поставили задачу захопити місто Часів Яр під Бахмутом до 9 травня. Захоплення міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорської агломерації.

Та в ISW вважають, що армія рф може не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня, а лише зайти до його східного району. Проте нестача артилерії та засобів ППО в ЗСУ, дозволить  російським загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення міста.

Зі слів Головнокомандувача ЗСУ Сирського, обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася, адже після проведення у рф президентських виборів, російські війська значною мірою активізували наступальні дії.

А нещодавно бійці штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру – це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

Також у ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: