У Міноборони підтвердили, що піхотні групи російських військ зайшли до Вовчанська

До Вовчанська Харківської області зайшли російські піхотні групи, які намагаються закріпитися у північній частині міста, там тривають бої.

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

"Якщо говорити про ситуацію, яка у Вовчанську, то ворог намагається закріпитися на північній частині міста, невеличкими піхотними групами намагається зайти.

Наше завдання – знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися", наголосив речник.

Зі слів Лазуткіна, українські військові завдяки FPV-дронам та артилерії ефективно працюють проти окупантів. Зокрема, коли ворог технікою підвозить піхоту.

"Підтягнуто резерви. Дійсно дуже такі ефективні боєздатні підрозділи зараз біля Вовчанська і тримають цей напрямок. Але так, деякі піхотні групи в місто дійсно зайшли", – додав військовий.

Як зазначив речник Міноборони, сьогодні головком ЗСУ Олександр Сирський доповідав про ситуацію президенту Володимиру Зеленському. Сирський знаходиться в бойових бригадах, напрямком зараз керує бригадний генерал Михайло Драпатий.

"Тому триває бойова робота. Ясна річ, що ситуація непроста, що напруга залишається. Є тенденція до стабілізації, але все одно тривають важкі бої.

Ворог намагається розтягнути фронт, десь зв'язати наші сили. Дійсно завдання наше знищити окупанта. І це робиться у великій кількості. Окупанти гинуть на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж", підкреслив речник.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.

Ситуація поблизу Вовчанська

Напередодні в ОСУВ "Хортиця" розповідали, чи зайшли російські війська до Вовчанська на Харківщині.

Варто додати, що на цей момент Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична.

А вже вранці 15 травня стало відомо, що українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з позицій на інші задля збереження життя військовослужбовців та уникнення втрат.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов оцінив наступальний російський потенціал у Харківській області.

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.