fbpx
Сьогодні
13:57 15 Тра 2024

Росія завжди готова: путін вчергове заговорив про перемовини з Україною, і знову з вимогами

Фото: EPA

Росія готова вести перемовини з Україною щодо війни, але виключно на умовах, які будуть вигідні й російській федерації. Але такі мирні пропозиції, як каже путін, відкидаються Україною та Заходом.

Про це заявив російський диктатор володимир путін напередодні поїздки до Китаю в інтерв'ю росзмі.

"Ми відкриті до діалогу щодо України, але це мають бути переговори, які враховують інтереси всіх залучених до цього конфлікту країн, у тому числі й наші інтереси.

Разом із серйозною розмовою про глобальну стабільність, про гарантії безпеки та для протиборчої сторони, і, звичайно, для росії. Причому це мають бути надійні гарантії", наголосив правитель рф.

Путіна непокоїть надійність цих гарантій, адже, як вважає він, правила світового порядку "змінюються залежно від поточної політичної кон'юнктури та інтересів тих, хто їх вигадує".

Диктатор росії наполягає на тому, що рф готова до перемовин і, щобільше, ніколи від них не відмовлялася.

Зі слів путіна, саме Україна відмовилася від підписання мирної угоди після того, як Москва "відвела" війська від Києва. Звинувачує він у цьому Захід, вказуючи, що, мовляв, це сталося через його вплив.

Щодо участі Китаю у мирних переговорах та врегулювання війни путін висловився позитивно. Адже, російський диктатор вважає, що у Китаї розуміють усі "першопричини" та пропонують цілком справедливу формулу.

"На жаль, ці ініціативи не знаходять підтримки ні в Україні, ні в її західних покровителів. Вони не готові до рівноправного, чесного та відкритого діалогу, заснованого на взаємній повазі та обліку інтересів один одного", сказав він.

На думку путіна, Захід хоче "покарати" росію, запроваджуючи санкції, конфіскуючи активи.

Нагадаємо, що ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій, і процес цей не завершився результатом нібито через відмову Києва під впливом Лондона.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва.

"Це одна з улюблених брехливих історій, які поширює Росія і ті, хто їй симпатизує. Якщо уважніше подивитися на факти, вся ця історія не тримається купи", зазначив український очільник відомства.

Варто зазначити, що Україна та росія проводили декілька раундів переговорів на початку повномасштабного вторгнення, але зараз вони "на паузі".

Українська влада наголошує, що Україна не повернеться за стіл перемовин, поки Москва не виведе свої війська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: