fbpx
Сьогодні
20:18 15 Тра 2024

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на "Укренерго" та Facebook генерального директора енергетичної компанії YASNO Сергія Коваленка.

"З 19:25 до 22:00 "Укренерго" запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України", – повідомили в "Укренерго".

Там також додали, що завтра впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень.

"ЗАВТРА, 16 ТРАВНЯ: З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ). Диспетчерський центр «Укренерго» вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми безпечнішою.

"Сьогоднішній досвід показує необхідність впровадження графіків. Тож "Укренерго" розрахувало та довело ОСР ліміти споживання на завтра з 00:00 до 9:00 та з 16:00 до 00:00″, – написав Коваленко.

За його словами у разі перевищення цих лімітів будуть застосовуватися стабілізаційні відключення світла, тобто графіки.

Всіх споживачів просять ощадливо споживати електроенергію.

  • Побутові споживачі: не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях.
  • Бізнес та промисловість: зменшіть освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання, перегляньте виробничі процеси, максимально залучайте імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: