Через ситуацію на фронті всі міжнародні заходи за участі Зеленського перенесуть на нові дати

Через загострення на фронті на тлі наступу російських загарбників у Харківській області президент Володимир Зеленський дав доручення перенести всі міжнародні заходи за його участі на нові дати.

Про це повідомив прессекретар Зеленського Сергій Никифоров у Facebook.

"Володимир Зеленський дав доручення перенести всі міжнародні заходи за його участі, заплановані на найближчі дні, та опрацювати нові дати проведення. Ми вдячні партнерам за розуміння", зазначив чиновник.

Окрім того, на засіданні селектора 15 травня мова йшла передусім про:

  • ситуацію у Харківській області,
  • питання забезпечення Сил оборони України.

Президент заслухав доповідь начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Вказано, що "на місці працюють командувачі ДПСУ, НГУ та безпосередньо головком Олександр Сирський, який ухвалює всі рішення на основі вичерпної інформації".

Також, зі слів Президента, розгортаються додаткові сили, резерви є. Розвідки – ГУР та СЗР – бачать усі ймовірні кроки противника.

Вказують, що Сирський регулярно доповідає главі держави про ситуацію.

Нагадаємо, що видання EFE з посиланням на джерела в королівському палаці повідомило, що президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, запланований на 17 травня, через складну ситуацію на фронті. Також він не поїде і в Португалію.

Що відомо про ймовірні наміри російських військ щодо чергового наступу на східні регіони України

В ISW заявили, що 13 травня російські війська продовжили тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова та на цей час, схоже, надають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж кордону з Україною, а не просування вглиб регіону.

Уранці 15 травня стало відомо, що українським захисникам та захисницям на Харківському напрямку в районах Лук'янців та Вовчанська довелося відійти з позицій на інші задля збереження життя військовослужбовців та уникнення втрат.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко повідомив, що росія зібрала на кордоні з Харківською областю України близько 50 тисяч солдатів, зокрема у новому наступі на північ регіону беруть участь понад 30 тисяч окупантів.

Також нещодавно глава ГУР Буданов в інтерв'ю New York Times заявив, що російсько-окупаційні війська можуть розпочати нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Свіжі дописи

  • Новини

“Російський прапор знищений”: Зеленський розповів про ситуацію на Сумщині у селі Рижівка

Глава Української держави Володимир Зеленський після доповіді Головкома ЗСУ Олександра Сирського заявив, що у селі… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Євлаш розповів, що ворог регулярно змінює тактику ударів по інфраструктурі України

Речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що російські окупанти регулярно змінюють висоту та швидкість… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Найєм після скандалу з відрядженням на URC написав заяву про звільнення: команда йде з ним

Керівник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм після скандалу з відрядженням на URC… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Російська армія протягом тижня обстріляла Україну 21 тисячу разів

Речник Генерального штабу України Андрій Ковальов повідомив, що протягом минулого тижня російська армія здійснила 21… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

Авто з “військовими” номерами прорвала кордон на Закарпатті, в Угорщині затримали 32 українців

Кордон на Закарпатті незаконно перетнув вантажний автомобіль ГАЗ-66 з "військовими" номерами, виїхавши до Угорщини. Тамтешні… Читати більше

Monday June 10th, 2024
  • Новини

У РНБО відреагували на вкид про “захоплення” Рижівки: спроба ворога промацати оборону

У прикордонні Сумської області активних дій наразі немає. Війська рф намагалися промацати оборону в напрямку… Читати більше

Monday June 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.