fbpx
Сьогодні
21:22 14 Тра 2024

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в тому, щоб запевнити, що Україна – не самотня в боротьбі з російською агресією, з нами – ціла глобальна коаліція країн, що прагнуть безпеки у світі.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в Київському політехнічному інституті, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Я приїхав в Україну з меседжем, що ви – не самотні», – заявив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що Сполучені Штати залишаються з нашою країною від першого дня, і ця підтримка не похитнеться.

«Ми і сьогодні з вами, і продовжимо стояти поруч, допоки не буде гарантована безпека України, її суверенітет, можливість обирати свій шлях», – наголосив Блінкен.

У цьому зв'язку він підкреслив, що йдеться не лише про США:

«Десятки країн по всьому світу не просто вболівають за успіх України, вони допомагають вам досягти його».

Держсекретар США відзначив, зокрема, зусилля Польщі, яка сприяє передачі майже всієї допомоги, й Чехії, яка докладає зусиль для закупівлі снарядів для ЗСУ. Крім того, він згадав Велику Британію з її недавнім оголошенням про багаторічний пакет допомоги, Австралію, яка зобов'язалася підтримати українську ППО, та інші країни.

«За вами стоїть справді глобальна коаліція, яка складається з країн, що розглядають вашу безпеку і, своєю чергою, європейську безпеку як власний основний інтерес безпеки», – зауважив Блінкен.

Він наголосив, що обговорив у Києві стратегічний успіх України – вільної, процвітаючої, безпечної демократії, повністю інтегрованої в євроатлантичне співтовариство, яка сама контролює власну долю.

Як повідомляла Рубрика, державний секретар Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Як повідомлялось раніше, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.У Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Також відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена. Урядовці обговорили подробиці чергового пакета воєнної допомоги від США в розмірі 400 млн доларів.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: