fbpx
Сьогодні
09:15 14 Тра 2024

Секретар РНБО: на півночі Харківщини росія задіяла для наступу понад 30 тисяч солдатів

Фото: Міноборони рф

Російська федерація зібрала на кордоні з Харківською областю України близько 50 тисяч солдатів, зокрема у новому наступі на північ регіону беруть участь понад 30 тисяч окупантів.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко у відео, опублікованому виданням Le Figaro.

Як повідомив український чиновник, загарбників "дуже багато".

Однак, зі слів секретаря РНБО, при цьому загрози нападу окупаційних російських військ на Харків станом на сьогодні немає.

Також Литвиненко заявив, що за всіма доповідями українські захисники готові до відбиття, тривають тяжкі бої на півночі Харківщини.

"Військові, за їхніми доповідями, готові до відбиття, ведуть тяжкі бої. Але росіян дуже багато. Близько 50 тисяч було на кордоні. Зараз наступає понад 30 тисяч", наголосив чиновник.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області 

За даними Міноборони, 10 травня близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

А зранку 13 травня стало відомо, що російські загарбники окупували ще кілька сіл та продовжують наближається до міста Вовчанськ.

У Міноборони України повідомили, що знали про плани ворога і добре підготувалися до наступу.

В ISW заявили, що 13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова та на цей час, схоже, надають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж кордону з Україною, а не просування вглиб регіону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: