fbpx
Сьогодні
Фото 19:44 14 Тра 2024

Обстріл Харкова: росіяни завдали 7 авіаударів по житловому сектору, кількість постраждалих зросла до 18

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Російські окупанти завдали сім авіаударів по Харкову, кількість постраждалих зросла до 18 осіб.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Харківської ОВА Олег Синєгубов , передає Рубрика.

"Під час наземних боїв на Харківському напрямку ворог не полишає спроб також і тероризувати цивільне населення обласного центру. Сьогодні противник посеред білого дня завдав 7 авіаударів по житловому секторуХаркова", – йдеться у повідомленні.

Кількість постраждалих зросла до 18. Поранення отримала 12-річна дівчинка — вона у середньому стані. А також 61-річна жінка та 73-річний чоловік — у легкому стані.

Як зазначили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, росіяни завдали ударів по житлових районах Харкова ракетами та авіаційними бомбами. Влучання авіаційним боєприпасом було по 20-поверхівці, яка пошкоджена. Також почалися пожежі у гаражному кооперативі на площі 80 квадратних метрів та займання трави.

Обстріл Харкова

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Згідно з останніми даними прокуратури, внаслідок атаки постраждали 20 мирних жителів. Серед них шестеро чоловіків, 11 жінок та троє дітей – дві дівчини 12 та 8 років, а також 12-річний хлопчик.

Обстріл Харкова

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Також пошкоджено щонайменше 20 житлових та нежитлових будівель, серед яких торговий центр, навчальний заклад, магазин.

За попередньою інформацією, росіяни використовували для атаки УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Обстріл Харкова

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном наголосив, що Україні необхідні два ЗРК Patriot для захисту Харківщини.

Обстріл Харкова

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Обстріл Харкова

Фото: Фейсбук Олег Синєгубов

Нагадаємо, сьогодні вдень у Харкові пролунали вибухи. Перед цим Повітряні сили Збройних сил України попереджали про запуск російських керованих авіаційних бомб у бік Харківської області.

Пізніше місцева влада розповіла про те, що під атакою знаходився житловий район. Зокрема, ворог ударив по багатоповерхівці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: