Новини

Латвія виділила 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України. Крім того, влітку буде поставлено чергову партію дронів.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на прем'єр-міністерку Евіку Силіню та міністра оборони Андріса Спрудса, пише Рубрика.

Вказана сума грошей передбачена чеською ініціативою щодо постачання артилерійських боєприпасів Україні. Чехія координує дії низки країн, які вносять фінансування на закупівлю боєприпасів для потреб України.

Спрудс повідомив, що на виділені Латвією гроші передбачається придбати понад 3 тис. великокаліберних 155-міліметрових снарядів.

Говорячи про діяльність очолюваної Латвією та Великобританією коаліції дронів, Спрудс нагадав, що нещодавно Латвія вже відправила Україні приблизно 100 дронів. На червень намічено відправлення другої партії, що складатиметься з близько 1000 бойових дронів різної потужності.

Наразі країни-учасниці коаліції заявили про фінансування у розмірі понад пів мільярда євро на закупівлю дронів.

Нагадаємо, що Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це має  забезпечити бригади зв'язком на тактичному рівні.

Як раніше повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський разом з латвійським колегою Едгарсом Рінкевичсом підписали двосторонню безпекову угоду між нашими країнами, згідно з якою Латвія зобов'язалась надавати щорічну допомогу та підтримувати Україну під час вступу до ЄС і НАТО.

Відповідно до угоди:

  • Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку;
  • Латвія бере 10-річні зобов'язання щодо підтримки нашої країни в кіберзахисті, розмінуванні й безпілотних технологіях. Також сприятиме нашому вступу до Європейського союзу (ЄС) й НАТО.

Свіжі дописи

  • Новини

Майже 30 держав зобов’язуються підтримати зусилля ЮНЕСКО у відновленні культурного сектору України

У п’ятницю у Вільнюсі під час зустрічі за ініціативи Литви майже 30 держав підтвердили намір… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

9 червня графіки відключень світла діятимуть по всій Україні з 20:00 до 22:00

Завтра, 9 червня, по всій території України будуть застосовувати графіки відключення електроенергії, які діятимуть лише… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У Києві на церемонії ДонорUA Awards 2024 нагородили почесних та заслужених донорів

У суботу, 8 червня, у Києві нагородили 88 заслужених та почесних донорів крові України на щорічній церемонії… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — рекомендація Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС та благодійний дроп футболок для батальйону “Госпітальєри”

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🔥 Велика Британія… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Єрмак обговорив із Папою Римським Формулу миру та шляхи повернення українських дітей, яких примусово вивезли росіяни

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час візиту до Італії зустрівся із Папою Римським Франциском… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У росії здійснено замах на купʼянського мера-колаборанта Мацегору: зрадник у критичному стані

У п’ятницю, 7 червня, російському місті старий оскол здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору,… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.