Харкову та області потрібні два Patriot, – Президент на зустрічі з Блінкеном

Глава держави Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном наголосив, що необхідно два додаткові зенітно-ракетні комплекси Patriot для захисту Харкова та області.

Про це повідомляє "ЄП", передає Рубрика.

Зеленський вказав, що протиповітряна оборона – "це найбільший дефіцит для нас і найбільша проблема".

"Наразі ми дуже потребуємо двох Patriot для Харкова й області, оскільки люди там перебувають під атаками і вони дуже непокояться через це", – зазначив він.

Своєю чергою Блінкен вказав, що наразі Україна переживає "важкі часи", але узгоджена у США допомога "зараз перебуває в дорозі", а деякі засоби для оборони ще будуть доставлені.

Держсекретар США переконаний, що ця допомога матиме вирішальне значення для боротьби України проти російської агресії, що триває.

"І ми рішуче налаштовані, як і багато інших партнерів України, щоб переконатися, що ви досягнете успіху на полі бою", – підкреслив він.

Блінкен сказав:

"Усі ми в захваті від вашої надзвичайної міцності, витривалості, сили і вашого лідерства. Ми знаємо, що це складні часи, що нині допомога в дорозі. Дещо вже прибуло, дещо прибуває. Це матиме вплив на поточну російську агресію на полі бою. Ми сповнені рішучості разом з багатьма іншими партнерами України щодо того, аби забезпечити вам успіх на полі бою."

Держсекретар США додав, що його країна так само рішуче налаштована, щоб із часом Україна міцно стояла на ногах у військовому, економічному, демократичних планах:

"Потужна, успішна, квітуча, вільна Україна – це найкраща можлива відповідь путіну і найкраща можлива гарантія вашого майбутнього. Для всього США є і залишаться відданим партнером".

Насамкінець очільник Держдепу зауважив:

"Зараз є низка критичних питань, які очікуватимуть на нас упродовж місяців, і ми хочемо переконатися, що разом із багатьма іншими партнерами ми зробили ці наступні місяці успішними і дали раду викликам, які ви маєте, і подолаємо це спільно."

Як повідомляла Рубрика, державний секретар Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Як повідомлялось раніше, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

У Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Свіжі дописи

  • Новини

До 90% полонених у рф піддаються різного роду тортурам, – Костін

Генпрокурор Андрій Костін заявив, що, згідно зі свідченнями звільнених із рф військовополонених, до 90% із… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У Бучі презентували концепцію розвитку індустріальної зони Bucha Techno Garden

На Київщині у Бучанській громаді планують реалізувати проєкт Bucha Tehno Garden. Його буде створено на основі… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

Майже 30 держав зобов’язуються підтримати зусилля ЮНЕСКО у відновленні культурного сектору України

У п’ятницю у Вільнюсі під час зустрічі за ініціативи Литви майже 30 держав підтвердили намір… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

9 червня графіки відключень світла діятимуть по всій Україні з 20:00 до 22:00

Завтра, 9 червня, по всій території України будуть застосовувати графіки відключення електроенергії, які діятимуть лише… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Новини

У Києві на церемонії ДонорUA Awards 2024 нагородили почесних та заслужених донорів

У суботу, 8 червня, у Києві нагородили 88 заслужених та почесних донорів крові України на щорічній церемонії… Читати більше

Saturday June 8th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — рекомендація Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС та благодійний дроп футболок для батальйону “Госпітальєри”

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🔥 Велика Британія… Читати більше

Saturday June 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.