fbpx
Сьогодні
08:27 14 Тра 2024

Блінкен прибув до Києва, щоб продемонструвати солідарність США

English version here

У вівторок вранці державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен потягом прибув до столиці України.

Про це повідомляє Reuters, передає Рубрика.

Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Поїздка має на меті продемонструвати солідарність США з Україною, яка намагається відбити масовані російські бомбардування на своєму північно-східному кордоні.

Фото: twitter.com/SecBlinken

"Блінкен сподівається послати сильний сигнал заспокоєння українцям, які, очевидно, перебувають у дуже складному становищі", – сказав американський чиновник, який на умовах анонімності поспілкувався з журналістами, що подорожують з Блінкеном.

Урядовець зазначив:

"Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб поговорити про те, що наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону (і) дозволити їм все більше перехоплювати ініціативу на полі бою".

Артилерія, ракети великої дальності і ракети ППО, схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня, вже надходять до українських військ, сказав урядовець.

Блінкен запевнить українських посадовців, включно з президентом Володимиром Зеленським, у незмінній підтримці США та виголосить промову, зосереджену на майбутньому України, сказав посадовець.

Довідка

  • Видання Politico написало, що Блінкен цього тижня приїде до Києва. Точний маршрут виданню був невідомий, але один із співрозмовників сказав, що дороги в Києві служби безпеки перекриють на деякий час у вівторок і середу.
  • У неділю Блінкен прокоментував російські наступальні дії в Харківській області. За його словами, немає жодних сумнівів, що багатомісячна затримка із затвердженням додаткового фінансування та відправкою озброєнь в Україну від США "мала ціну".
  • Раніше Білий дім заявив, що російські сили продовжать просування в межах своєї нової спроби наступу на півночі Харківської області, але не очікує "серйозних проривів".

Як повідомлялось, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: