fbpx
Сьогодні
22:41 13 Тра 2024

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

English version here

Фото: unicef.org

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року. Це цифри, які вдалося перевірити ООН. Проте в ЮНІСЕФ вважають, що справжня цифра, ймовірно, набагато вища.

Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), цитує Рубрика.

"Як ми бачимо у всіх війнах, необдумані рішення та дії дорослих коштують дітям життя, безпеки та майбутнього", — йдеться у звіті.

Зазначається, що у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні. При цьому у ЮНІСЕФ наголошують, що реальні цифри постраждалих, ймовірно, набагато більші.

«Окрім вбивств дітей та фізичної шкоди, спричиненої війною, багато дітей по всій Україні зазнали втрат і насильства, які завдали шкоди їхньому психічному здоров'ю та благополуччю. Половина підлітків повідомляють про проблеми зі сном, а кожен п'ятий має нав'язливі думки та спогади», – йдеться у звіті.

В ЮНІСЕФ додали, що майже половина дітей, які навчаються в школах України, не відвідують очну форму навчання, а майже мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через небезпеку.

«ЮНІСЕФ продовжує закликати до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від шкоди. Українські діти терміново потребують безпеки, стабільності, доступу до безпечного навчання, послуг із захисту дітей та психосоціальної підтримки. Понад усе діти України потребують миру», – наголосили в Дитячому фонді ООН.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських атак по всій Україні.

За перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодшому було лише два місяці; дев'ятьох дітей вбито внаслідок атак упродовж перших трьох тижнів квітня.

Згідно з офіційними даними ООН, з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну внаслідок ворожих атак загинули щонайменше 600 дітей. Понад 1350 дітей отримали поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: