fbpx
Сьогодні
16:48 13 Тра 2024

У якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – начальник поліції Харківщини про ситуацію у місті

Фото: Телеграм / ДСНС

Вовчанськ, що в Харківській області "перетворюється" на Бахмут чи Мар'їнку через постійні удари російських окупантів з повітря.

Про це в ефірі Українського Радіо Харкова заявив начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко, цитує Рубрика.

За його словами, за три дні з початку російського наступу Вовчанськ "постраждав так, як не страждав з 2022 року". Зокрема, росіяни використовують велику кількість керованих авіаційних бомб для ударів по місту.

"Це бомба вагою 250, а то й 500 кілограм, яка може знести багатоповерхову будівлю. У якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку", – наголосив Тимошко.

Він уточнив, що метою ворога є не лише українські захисники, а й поліція та рятувальники. Тому в евакуації мирних жителів беруть участь броньові машини.

За словами начальника поліції Харківської області, росіяни застосовують тактику випаленої землі, коли спочатку йде обстріл певної території артилерією, КАБами, а потім вони заходять на цю територію.

"Постраждає будь-який місцевий житель, який залишається неевакуйованим", – додав він.

Варто зазначити, що Вовчанськ перебуває на півночі Харківської області біля кордону з Росією. Після початку наступу росіян на регіон обстріли міста значно посилилися.

Як учора, 12 травня, розповідав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, за добу по Вовчанській громаді "прилетіло" понад 20 КАБів.

Що відомо про наступ військ рф у Харківській області

За даними Міноборони, 10 травня окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Станом на вечір 10 травня Зеленський повідомив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Згодом у Генштабі додали, що у Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове та Огірцеве. Також в районі Липців та Вовчанська продовжуються контрударні заходи.

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії "Гострі Картузи" повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

У Міноборони України повідомили, що знали про плани ворога і добре підготувалися до наступу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: