fbpx
Сьогодні
Відео 09:23 13 Тра 2024

У рф заявили про пожежу на підстанції в Липецькій області через атаку БпЛА та вибухи в Бєлгороді

English version here

Фото: ілюстративне

У росії в Липецькій області працювали системи протиповітряної оборони через атаку дронів. Внаслідок цього на одній з підстанцій в регіоні сталася пожежа. Над Бєлгородом і Бєлгородським районом спрацювала система ППО і було збито кілька повітряних цілей на підльоті до міста.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал губернатора Липецької області Ігоря Артамонова.

За словами російського чиновника, засобами ППО були "пригнічені" БПЛА біля Становлянського округу.

"На місці працюють працівники спецслужб. Жертв немає. Ліквідується спалах на території електропідстанції", – розповів він.

Пізніше губернатор заявив про відбій червоного рівня "Загроза атаки БПЛА" для Становлянського округу. А згодом оголосив і про відбій "Повітряної небезпеки" вцілому в області.

Атака дронів вночі в інших російських областях  

Зауважимо, що у ніч проти 13 травня в Росії заявляли про атаки безпілотників не тільки у Липецькій області, а також у:

  • Курській,
  • Бєлгородській.

Так, в першій також була бойова робота сил та засобів ППО. Як пишуть пропагандистські медіа з посиланням на місцеву владу, у Курській області нібито були збиті 8 безпілотників літакового типу.

Щодо наслідків "нальоту" дронів у регіоні нічого не вказується.

Додамо також, у Бєлгородській області місцева влада заявляла про збиття кількох повітряних цілей на підльоті до міста, та також були повідомлення про атаку дронів. Внаслідок цього, за словами губернатора В'ячеслава Гладкова, були зафіксовані руйнування інфраструктури, є постраждалі.

За його словами, у Бєлгородському районі після відбиття засобами ППО повітряної атаки в селі Черемошне внаслідок прямого попадання снаряда, повністю зруйновано житловий будинок, лазню і гараж.

Троє мирних жителів, які у цей момент перебували вдома, зазнали легких подряпин і садин та відмовилися від виклику швидкої.

"Загалом на території села різні пошкодження зафіксовані у 5 приватних житлових домоволодіннях: вибито вікна, посічено фасади, покрівлі та паркани. Також пошкоджено 3 автомобілі. У селі Устинка сталося загоряння сухої трави, осередок загоряння було оперативно ліквідовано", – повідомив Гладков.

Місцеві пабліки оприлюднили записане очевидцями відео вибухів у Бєлгородському районі.

Обстріли Бєлгорода й обвалення будинку

Уранці 12 травня в російському місті Бєлгород у багатоповерхівці обвалився один із під'їздів. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков звинуватив Сили оборони України в обстрілі. Влучання начебто припало на рівень другого поверху, після чого весь під'їзд почав руйнуватися.

Дах зруйнованого будинку впав на рятувальників, які проводили розбір завалів.

ЗМІ наголошують, що людей із сусідніх під'їздів евакуювали.

Міноборони росії стверджує, що обвал стався внаслідок роботи їхньої протиповітряної оборони. Нібито в будинок влучив фрагмент однієї з українських ракет "Точка-У", яку вони перед цим збили.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України, лейтенант Андрій Коваленко припустив, що обвал під'їзду міг статися через навмисний підрив або побутовий вибух. За його словами, на поширених у мережі відео моменту вибуху не видно об'єктів, що падають.

Руйнування будинку в Бєлгороді сталося в той час, коли російські окупаційні війська намагаються прорвати українську оборону на Харківщині та посилено обстрілюють українські населені пункти.

Увечері в російському Бєлгороді заявили вже про пʼятий обстріл протягом 12 травня. Повідомлялось, що у місті є нові пошкодження та проблеми з електропостачанням.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: