fbpx
Сьогодні
22:56 13 Тра 2024

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

Про це Салліван повідомив у понеділок у Білому домі, передає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«Найближчими днями ми матимемо ще один, як ми його називаємо, пакет допомоги за президентськими повноваженнями (PDA), оскільки намагаємося дійсно прискорити темпи постачань», – заявив помічник президента США.

За його словами, затримка з допомогою Україні в кілька місяців, яка виникла через зволікання в Конгресі США, створила «яму» з поставками зброї, тож тепер адміністрація намагається допомогти українцям вибратися з неї якомога швидше.

У відповідь на уточнення, чи це означає, що пакети в Україну тепер відправлятимуться щотижня, Салліван зауважив, що цей процес принаймні можна буде охарактеризувати як інтенсивний.

Він також повідомив, що адміністрація США підтримує постійний контакт з українською стороною. Зокрема, за словами Джейка Саллівана, сьогодні відбулося спілкування, у якому, крім нього, взяли участь Ллойд Остін та генерал Чарльза Браун, а також Андрій Єрмак, Рустем Умєров і Олександр Сирський.

«Ми говорили 90 хвилин. Це була детальна розмова про ситуацію на фронті про можливості, які їм найбільше потрібні», – зазначив помічник президента США.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Сполучені Штати Америки нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

24 квітня Сенат остаточно підтримав закон про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів.

А згодом цього ж дня президент США Джо Байден підписав йогоТакож глава Білого дому оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. Його розмір становить 1 млрд доларів.

Окрім того, Сполучені Штати таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS. Вони начебто увійшли до березневого пакета допомоги Україні від США на 300 мільйонів доларів.

Як відзначав раніше президент Володимир Зеленський, найголовнішими потребами наших бійців наразі є:

  • артилерія калібру 155 мм;
  • далекобійна зброя;
  • системи протиповітряної оборони (ППО).

Своєю чергою глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги від Сполучених Штатів. Потрібен час, щоб Київ зміг отримати деякі з виділених можливостей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: