fbpx
Сьогодні
10:59 13 Тра 2024

Обстріл Бєлгорода: у росії заявили про 19 загиблих

Фото: Readovka

У російській федерації влада Бєлгородської області заявила, що з-під обваленого будинку в Бєлгороді дістали 15 тіл. Загалом у місті протягом доби нібито зафіксували 19 загиблих унаслідок обстрілів.

Про це написав губернатор В'ячеслав Гладков зранку 13 травня, передає Рубрика.

За його словами, основну частину розбору завалів житлового будинку завершили. Надзвичайники вилучили тіла 15 загиблих людей.

Окрім того, за словами Гладкова, напередодні під час вечірніх обстрілів загинули ще троє росіян. Також одна жінка, яка зазнала поранення 11 травня, померла в лікарні, стверджує російський посадовець.

"19 осіб — це ті втрати, яких ми разом із вами зазнали за вчорашній день серед мирних жителів", — заявив губернатор країни-агресора.

Ще 27 людей, за словами Гладкова, зазнали поранень.

Губернатор звинуватив в обстрілах Україну. Українська влада та військові традиційно не коментують прильоти на території росії, проте раніше неодноразово наголошували, що не б'ють по цивільних об'єктах.

Обстріли Бєлгорода й обвалення будинку

Уранці 12 травня в російському місті Бєлгород у багатоповерхівці обвалився один із під'їздів. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков звинуватив Сили оборони України в обстрілі. Влучання начебто припало на рівень другого поверху, після чого весь під'їзд почав руйнуватися.

Дах зруйнованого будинку впав на рятувальників, які проводили розбір завалів.

ЗМІ наголошують, що людей із сусідніх під'їздів евакуювали.

Міноборони росії стверджує, що обвал стався внаслідок роботи їхньої протиповітряної оборони. Нібито в будинок влучив фрагмент однієї з українських ракет "Точка-У", яку вони перед цим збили.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України, лейтенант Андрій Коваленко припустив, що обвал під'їзду міг статися через навмисний підрив або побутовий вибух. За його словами, на поширених у мережі відео моменту вибуху не видно об'єктів, що падають.

Руйнування будинку в Бєлгороді сталося в той час, коли російські окупаційні війська намагаються прорвати українську оборону на Харківщині та посилено обстрілюють українські населені пункти.

Увечері в російському Бєлгороді заявили вже про пʼятий обстріл протягом 12 травня. Повідомлялось, що у місті є нові пошкодження та проблеми з електропостачанням.

Також вночі 13 травня місцева влада заявляла про збиття кількох повітряних цілей на підльоті до міста, та також були повідомлення про атаку дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: