fbpx
Сьогодні
20:53 13 Тра 2024

Канада, Швеція та Люксембург візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з премʼєр-міністрами Канади, Швеції та Люксембургу Джастіном Трюдо, Ульфом Крістерссоном і Люком Фріденом. Вони підтвердили свою присутність на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави розповів лідерам про ситуацію на фронті та нагальні потреби, зокрема посилення ППО. Він подякував співрозмовникам за надання оборонної допомоги, підтримку Глобального саміту миру та готовність об'єднати зусилля для залучення до заходу якнайбільшої кількості країн.

Президент наголосив: Канада очолює Міжнародну коаліцію за повернення українських дітей. Участь цієї країни в Саміті миру принципово важлива для возз'єднання тисяч людей з рідними.

У розмові з Премʼєр-міністром Швеції ішлося про наповнення наступного пакета оборонної підтримки та підготовку до саміту Україна – Північна Європа.

Володимир Зеленський і Люк Фріден обговорили можливості фінансування з боку Люксембургу оборонної допомоги для України.

«Готуємося зафіксувати це у двосторонній безпековій угоді», – зазначив Президент.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика Голова уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що братиме участь у Саміті миру в Швейцарії у червні цього року.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

У січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах. Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: