fbpx
Сьогодні
Відео 09:54 12 Тра 2024

Український боксер Ломаченко повернув собі звання чемпіона світу, яскраво нокаутувавши Камбососа

English version here

Василь Ломаченко. Фото: AP / John Locher

Український боксер Василь Ломаченко став володарем пояса IBF у легкій вазі, повернувши собі титул у бою з Джорджем Камбососом.

Про це пишуть українські ЗМІ та соцмережі.

12 травня український боксер Василь Ломаченко переміг австралійця Джорджа Камбососа у бою  за вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі.

Поєдинок відбувся в австралійському місті Перт. Українець нокаутував австралійця в 11-му раунді.

Упродовж усього бою Василь володів ініціативою та завдавав супернику чимало сильних та влучних ударів, що призвело до численних гематом та розсічення на обличчі у Кабососа.

Василь Ломаченко.

Фото: twitter.com/trboxing

Як відбувався бій Ломаченко – Камбосос

  • Перші два раунди пройшли на користь Ломаченка. Український боксер викидував більше ударів і навіть декілька разів пробивав блок Камбососа. Австралієць натомість відповідав переважно ударами у корпус українця.
  • У наступних двох раундах Камбосос почав частіше відкриватися. Однак Ломаченко не продовжував збавляти обертів і завдав декількох успішних комбінацій ударів.
  • У п'ятому раунді Ломаченко завдав сильного удару у голову Камбососа — австралієць ледь не відправився у нокдаун, але втримався на ногах і продовжив бій без відрахунку рефері. У наступному вже намагався відповідати австралієць, проте кінцівку раунду активніше провів саме український боксер.
  • У восьмому раунді Камбосос отримав розсічення брови після удару Ломаченка. Українець ж продовжував завдавати більшої кількості ударів по австралійцеві.
  • В 11-му раунді Ломаченко здобув перемогу над Камбососом достроково: спершу відправив у нокдаун, а потім — ще в один, після чого бій було завершено.

Гонорари на бій Ломаченко – Камбосос

Розподіл призових буде 60% на 40% на користь австралійського боксера. Він має отримати гарантовані п'ять мільйонів доларів.

Своєю чергою Ломаченко отримає 3,5 мільйона до сплати податків. Також боксери розраховують на доходи від реклами та продажу телевізійних прав.

Для Ломаченка це був перший бій від травня 2023 року, коли він одноголосним суддівським рішенням програв американцю Девіну Гейні у бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Тепер на рахунку 36-річного українця 18 перемог (12 – нокаутом) і 3 поразки на професійному ринзі.

Камбосос зазнав третьої поразки у своїй кар'єрі. Також у послужному списку 30-річного австралійця 21 перемога (10 – нокаутом).

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: