fbpx
Сьогодні
Фото 18:49 12 Тра 2024

У Хмельницькому серед ветеранів "Сильні України" відбулись адаптивні змагання

Фото: Хмельницька ОВА

У Хмельницькому відбувся третій етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та ветеранок "Сильні України".

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Хмельницька ОВА.

Доєднався до заходу та побажав спортсменам сили, наснаги та досягнення високих результатів начальник ОВА Сергій Тюрін.

Фото: Хмельницька ОВА

Розпочинаючи відкриття турніру, посадовець звернувся до учасників та присутніх, наголосивши на важливості такого проекту. Адже адаптивний спорт та відчуття суперництва допомагають захисникам, що уже повернулися з фронту, віднайти себе у нових реаліях та знаходитися серед однодумців, яких об'єднують спільні ідеї та світогляди.

Фото: Хмельницька ОВА

"Сьогоднішні змагання – це максимально потужний захід, який зібрав учасників, серед яких багато військових, хто отримали поранення і прийшли вперше подивитись. А тому сподіваюся, що в подальшому такі турніри об'єднуватимуть та спонукатимуть ще більше охочих доєднатися до цього руху. Незламні духом – сильні і фізично, саме тому я впевнений у нашій Перемозі. Слава Україні!" – сказав очільник області.

Фото: Хмельницька ОВА

Фото: Хмельницька ОВА

Фото: Хмельницька ОВА

Так, в ході турніру учасники позмагалися у:

  • веслуванні на тренажері,
  • жимі лежачи,
  • аеробайках,
  •  ривку гирі.

Головним суддею, який пильно слідкував за спортсменами, став чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк.

Фото: Хмельницька ОВА

Фото: Хмельницька ОВА

"Зараз усе більше стає ветеранів після важких поранень і з подвійними ампутаціями. Спорт допомагає хлопцям психологічно соціалізуватись, організуватись, і вони бачать, що їм це потрібно", – сказав він.

По завершенню змагань відбулася церемонія нагородження спортсменів, що перемогли у своїх категоріях дисциплін.

Фото: Хмельницька ОВА

Варто також додати, що такий захід відбувся за підтримки народного депутата України від фракції «Слуга Народу» Сергія Мандзія, Благодійного Фонду BGV, Спортивного клубу СВ FITNESS, ТМ Вершина, ТМ Power Pro та сприяння Хмельницької обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради, Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України.

Фото: Хмельницька ОВА

Цьогоріч такі змагання відбулися також в Одесі та Дніпрі, організатори планують їх провести ще в кількох містах України.

Нагадаємо, у Львові під час напівмарафону "Не зупиняйся!" зібрали 2 млн грн. Ці кошти передадуть на реабілітацію постраждалих унаслідок війни людей.

Також повідомлялось, що 10 травня у Львові за підтримки уряду Німеччини відкрили найбільший в Україні центр протезування та ортезування UNBROKEN.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: